Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

έπαιζαν χόκεϋ γύρω από νεκρό σώμα …… αδιαφορώντας!

Charlie LeDuff / The Detroit News
(Photo by Max Ortiz / The Detroit News)

DETROIT -- Αυτή η πόλη σπάνια επιδεικνύει ανθρωπιά και αλτρουισμό. Είναι δείγμα σκληρότητας και συχνά αδιαφορίας στον πόνο του συνανθρώπου.

Το story ξεκινά με ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα «The Detroit News» από άτομο που είπε ότι ο φίλος του βρήκε ένα νεκρό σώμα στον ανελκυστήρα ενός εγκαταλειμμένου κτηρίου στη δυτική πλευρά της πόλης. Στην αποθήκη εμπορευμάτων Roosevelt:"Το σώμα έχει κολλήσει μέσα στον πάγο εκτός από τα πόδια του, που προεξέχουν σαν ραβδιά". Στην ερώτηση του δημοσιογράφου:

"Γιατί ο φίλος σου δεν πήγε στην αστυνομία?" ο δημοσιογράφος έλαβε την απάντηση:

"μπήκε παράνομα στην αποθήκη και δεν ήθελε μπλεξίματα!"

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα η παρέα των φίλων του έπαιζαν χόκεϋ στον πάγο του υπογείου της αποθήκης και κανένας από την ομάδα δεν κάλεσε την αστυνομία. Στην πραγματικότητα, συνέχισαν το παιχνίδι τους, δίπλα στα πόδια του νεκρού που προεξείχαν απ΄ τον πάγο.

Ο δημοσιογράφος πριν καλέσει την αστυνομία, πήγε να διαπιστώσει αν πρόκειται για πραγματική καταγγελία ή κάποιος προσπαθούσε να τον εξαπατήσει. Σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι στο φρεάτιο του ανελκυστήρα , δύο πόδια προεξείχαν πάνω από τον πάγο. Το υπόλοιπο βρίσκονταν μέσα στον πάγο(φωτό)!

Το κτίριο από μόνο του αποτελεί σύμβολο. Γνωστό τώρα ως Roosevelt Warehouse ήταν παλαιότερα τα Δημόσια Σχολεία του Detroit. Κάηκε το 1987 και η πυρκαγιά το κατέστρεψε τελείως. Η πυρκαγιά αυτή ήταν σκάνδαλο για το 1987. Πουλήθηκε έπειτα στον δισεκατομμυριούχο Matty Moroun, τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης του Michigan. Στον Moroun ανήκει και το «Michigan Central Rail Depot», ένα άλλο σύμβολο του Detroit, ακριβώς δίπλα στο σχολείο. Και τα δύο κτήρια είναι σήμερα ανοιχτές πληγές για την πόλη.

· Photos: εντελώς αδιάφοροι για παγωμένο σώμα σε εγκαταλειμμένο κτήριο του Detroit

Δεν υπάρχουν σχόλια: