Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

πως σώζουν τους πελάτες first class(α' κατηγορίας)!!!

Εξονυχιστικό έλεγχο ξεκίνησαν οι ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, στις ΗΠΑ, προκειμένου να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους το Airbus A320 της εταιρείας US Airways κατέπεσε την Πέμπτη στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης.
Πάντως το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τον τρόπο που "φυγαδεύτηκαν" οι first class πελάτες της εταιρείας! Ακόμα και σε τέτοιας διάστασης δυστυχήματα τηρούνται οι διαχωριστικές γραμμές που επιβάλλουν οι ακριβές θέσεις και εξακολουθούν να υφίστανται οι διευκολύνσεις που αυτές παρέχουν!!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και λέμβο(raft) για την πρώτη θέση! Δεν βλέπεις ότι είναι η πλαστική τσουλήθρα διαφυγής και επιπλέι στο νερό????????
Τσέκαρε το πριν το δημοσιεύσεις. Βγάζει μέτι η ανακρίβεια. Οι υπηρεσίες έκαναν πρώτης τάξης διάσωση.

Παπουτσάκης είπε...

σκέψου να σε λέγαμε και καμπούρη!

Παπουτσάκης είπε...

Συνεχίζονται οι έρευνες
Συγχαρητήρια από Μπους και Ομπάμα στον πιλότο που έσωσε 155 άτομα


Τα εύσημα από τον απερχόμενο και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ δέχθηκε ο πιλότος του Airbus Α320 της US Airways που προσγείωσε με τον πλέον ασφαλή τρόπο για τους επιβαίνοντες το αεροσκάφος στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης.

Ο Τζορτζ Μπους έδωσε συγχαρητήρια τηλεφωνικά στον πιλότο Τσέσλι Σαλεμπέργκερ, ενώ τηλεφωνική ήταν η επικοινωνία και με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τού είπε «πόσο πολύ περήφανος είναι ο κόσμος με τον ηρωικό και διακριτικό τρόπο» που προσθαλάσσωσε το αεροσκάφος χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο Σαλενμπέργκερ έλαβε και τα κλειδιά της πόλης της Νέας Υόρκης από το δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, οι δύο κινητήρες του Airbus αποκολλήθηκαν και πρέπει να βρίσκονται στο βυθό του ποταμού.

«Οι δύο κινητήρες δεν είναι υπάρχουν πλέον στο αεροσκάφος» εξήγησε η ερευνήτρια Κίτι Χίγκινς, μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου.

Δύτες με τη χρήση ηχοβολιστικών πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των κινητήρων, πρόσθεσε.

Επί του παρόντος πιθανότερη αιτία του ατυχήματος δείχνει να είναι η σύγκρουση με σμήνος πουλιών.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=976717&lngDtrID=245

Παπουτσάκης είπε...

η όντως πετυχημένη διάσωση σε video στο youtube

http://www.youtube.com/watch?v=O_Yh5FfKKUY

Παπουτσάκης είπε...

επίσης:
http://www.youtube.com/watch?v=J3Jfxvmv0XI&feature=related