Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Ο Παπαγιάννης υπηρέτης του συστήματος Πασόκ και cleaner της αυλής του Γιωργάκη.

Το «σύστημα Πασόκ» έχουμε ξαναπεί βρίσκεται πίσω (συνδικαλιστές-δημοσιοβολεμένοι) και πάνω (κρατικοδίαιτοι καναλάρχες) από το Πασόκ. Λειτουργεί ανεξάρτητα (πρώτα τα κέρδη του) αλλά ενισχυτικά στην πολιτική Πασόκ και φυσικά το κόμμα δέχεται ευχαρίστως τις υπηρεσίες του μια και έχει υποκύψει προ πολλού στις απαιτήσεις του.
Με τον Βαλλιανάτο διαφωνώ σε πολλά. Μου έκανε πάντα εντύπωση πως συμβίωναν μέσα στην παρέα του Γιωργάκη σκληροπυρηνικοί και μάτσο εργατοπατέρες και ψιλο-high και ενίοτε λαϊκού society golden γκέισες των 9.000€! Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό το σχήμα μπορούσε να αποδώσει πρακτικά και ανέμενα το «χτύπημα». Οι σκληροπυρηνικοί του Γιωργάκη ποτέ δεν θα μπορούσαν να μοιράσουν τη σημερινή πρωτοκαθεδρία τους στην υποκριτική αυλή της προεδράρας, με κάποιον, πολύ γνωστών και προκλητικών απόψεων, που λέγεται Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
Οι πάντες γνώριζαν τις απόψεις του και τον χειροκροτούσαν στο συνέδριο του Πασόκ. Εκθείαζαν μάλιστα το θάρρος του προέδρου να φιλοξενήσει στο περιβάλλον του προκλητικές και ελάχιστης απήχησης στην κοινωνία απόψεις. Από το 1997 επιμένει σταθερά στις απόψεις του και από το 1985 φίλος του Προέδρου! Τώρα τους πείραξαν ή τέλειωσε το ψευτο-φεστιβάλ της συμμετοχικότητας και της λογοδοσίας;

Έπρεπε λοιπόν να περιμένει το χτύπημα ο Βαλλιανάτος και την εκπαραθύρωσή του. Ήταν εμπόδιο στα διψασμένα για πακέτα και εξουσία στελέχη της σοσιαληστικής μασκαράτας. Το καρναβάλι της αυλής του Γιωργάκη θα καθαρίζει σιγά σιγά και εκβιαστικά για να μην μείνουν σκιές στο προεδρικό περιβάλλον ενόψει ίσως πρόωρων εκλογών. Ποτέ δεν ξέρεις. Εν τέλει θα μείνουν αυτοί που πάντα ήταν οι πραγματικοί συνομιλητές του προέδρου και καθοδηγητές της πολιτικής του:οι νταβατζήδες με τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς τους και οι εργατοπατέρες οι οποίοι κινδυνεύουν μόνο από νεότερα φυντάνια «διορισμένων», αν και οι ίδιοι έχουν χρίσει «σωτήρες» της εργατικής τάξης, τα παιδιά τους. Κοινός παρανομαστής του «συστήματος πασόκ» είναι η μάσα και οι καρέκλες. Ο Βαλλιανάτος δεν θα μπορούσε να αντέξει τέτοια πίεση στην τριβή των ανταγωνισμών και εν όψει της «αναμενόμενης σωτηρίας» η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη!


Και μόνο όταν άκουσε ότι του ζήτησε συνέντευξη ο Παπαγιάννης, έπρεπε να καταλάβει ότι ήρθε ή ώρα του ή έπεσε στην παγίδα εν αγνοία του! Ο Παπαγιάννης έχει γίνει ο πολιορκητικός κριός της σκληροπυρηνικής αυλής του Γιωργάκη και έχει αναλάβει εργολαβικά να καθαρίσει το τοπίο από «ενοχλητικά» και παρορμητικά στοιχεία που εμποδίζουν την πορεία του «κινήματος» στη «μεγάλη μάσα».

Πάντως κοινό μυστικό είναι πλέον ότι πολλοί στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα έχουν τις (Αμερικανικές) απόψεις του Βαλλιανάτου. Απλά δεν το λένε. Είναι κρυφοί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΟΜΙΖΕΤΕ ΓΛΑΥΚΑΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ,Η ΒΑΛΑΩΡΗΤΟΥ ΒΟΑ.ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Τό μόνο που χρειάζεται είναι εκλογές με λίστα. Ο Καραμανλής να διώξει τους κομπλεξικούς εκβιαστές βουλευτίσκους και άλλους πολιτικούς νάνους από τη Ν.Δ. και να πάμε σε εκλογές, που δεν πρέπει να φοβάται.
Οι δημοσκοπήσεις υπέρ του πασόκ είναι μαιμού.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και ο Γιομπαζολιάς είναι μέσα στο Press-gr, είναι η παλιά παρέα από τον Επενδυτή που έριξε κανόνι και καταστραφήκανε χιλιάδες προμηθευτές τους.
Τα ξέχασες;

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και τις ψήφους από τους πισωγλέντηδες εκλιπαρούν τα πράσινα μουνάκια και μετά βρίζουν του δεξιούς για υποκρισία!
Μαστόρια υποκρισίας οι πρασινοφρουροί, όποιος δημοκράτης ψηφίσει πασόκ θα βαράει το κεφάλι του στο τοίχο!
Τι νέα πράγματα να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή άρχισαν να τρώνε και οι δεξιοί ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;
Επειδή βάλανε το κασετάκια τον Παπακωνσταντίνου να βγαίνει στις τηλεοράσεις νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
Άρχισαν πάλι να ξαναβγαίνουν στα κανάλια των αφεντικών τους ο Αμερικανός επιτετραμένος Χρυσοχοίδης, η Βασούλα στη Θεσσαλονίκη με το Μπραβογιώργο, ο Βερελής και ο Λοβέρδος σχεδόν καθημερινά κλπ.
Όποιος αριστερός ψηφίσει πασόκ είναι άξιος της μοίρας του και να μην ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ για αυτά που θα λουστεί!