Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Πάει περίπατο η επανακατάθεση του αιτήματος για Προανακριτική(;)

Από την «ενημέρωση» των δημοσιογράφων από τον Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, την Παρασκευή:



Αφού η Τρέμη είπε το ποίημά της, χωρίς να πει για την ταμπακιέρα κουβέντα προθυμοποιήθηκε να «απαντήσει» στις ερωτήσεις...

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

Ερώτηση...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είμαι σίγουρος ότι έχω δώσει πλήρεις απαντήσεις για όλα τα ουσιώδη και μη ουσιώδη ερωτήματα που μου έχουν τεθεί. Από αυτό το βήμα δεν θα ξαναασχοληθώ με το ζήτημα αυτό.

Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής οδεύει προς το τέλος του. Κατόπιν αυτού και των τελευταίων καταθέσεων θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει η πρόθεσή σας να επανακαταθέσετε πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κι αν ναι αν μπορείτε και να μας προϊδεάσετε για το πότε.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κυρία Πετούρη, θα σεβαστούμε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Να είστε σίγουρη ότι τα επόμενα βήματα θα γίνουν με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και με βάση πλήρη και αδιάσειστα στοιχεία. Ας μη βιαζόμαστε, κοντός ψαλμός αλληλούια. (ΣΣ. Ξαφνικά βλέπω ότι υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι να πούνε ότι θα ξανακαταθέσουν την πρότασή τους για εξεταστική. Γιατί άραγε;)

Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ: ...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Πιτταρά, θα επαναλάβω αυτό που είπα και πριν.

Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ: ...


Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Πιτταρά, από αυτό το βήμα δεν θα απαντήσω σε προσωπικές ερωτήσεις.

Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ: ...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Πιτταρά, από αυτό το βήμα δεν θα απαντήσω σε προσωπικές ερωτήσεις.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τελικά τώρα που πέρασε όλη αυτή η ιστορία (ΣΣ. Και που το ξέρεις ρε Χασαπόπουλε ότι «πέρασε η ιστορία»; ή μπερδεύεις τις εντολές που έχετε να θάψετε την ιστορία;) ή τέλος πάντων κατ´ εσάς θέλετε να την κλείσετε, έχετε δώσει μία εξήγηση γιατί ήρθε σε σας ο κ. Πάπιστας; (ΣΣ. Πολύ σκληρή ερώτηση!! Τι κρίμα που δεν μπορούσε να του απαντήσει με το σενάριο του ΑLPHA ότι η ΝΔ εκβίαζε τον Πάπιστα και τον έστειλε στον Παπακωνσταντίνου προκειμένου να τον παγιδεύσει!!! Verikios speaking...)
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Χασαπόπουλε, δεν θα απαντήσω σε προσωπικές ερωτήσεις. Θα κάνω όμως ένα γενικό σχόλιο (ΣΣ. Προσέξτε: Στον Χασαπόπουλο δεν απαντάει σε προσωπικές ερωτήσεις, κάνει όμως ένα γενικό σχόλιο...) ...

Κ. ΠΑΠΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, να επανέλθω στην ερώτηση της κας Πετούρη, είπατε ότι "θα περιμένετε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και αν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία θα δείτε τα επόμενά σας βήματα". Καταλαβαίνω καλά ότι είστε ένα βήμα πίσω από ό,τι τον προηγούμενο καιρό το ΠΑΣΟΚ, που έτσι κι αλλιώς είχε ζητήσει την προκαταρκτική...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι κυρία Παππά, δεν το ερμηνεύετε σωστά (ΣΣ Βρε σωστά το ερμηνεύει αλλά άντε να το παραδεχθείς εσύ). Εμείς καταθέσαμε πρόταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκαταρκτικής εξέτασης για να την πούμε σωστά, με βάση όλα τα στοιχεία που είχαμε τότε. Λέμε απλώς ότι θα συνεκτιμήσουμε προφανώς όλα τα στοιχεία που έρχονται από την Εξεταστική Επιτροπή. Θεωρούμε ότι οι ευθύνες υπάρχουν.

Κ. ΠΑΠΠΑ: Μήπως διευρύνετε δηλαδή την προκαταρκτική, αυτό μου λέτε;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Το ποια μορφή ακριβώς θα πάρει η πρότασή μας, όταν έρθει το τέλος της Εξεταστικής, θα σας το πούμε (ΣΣ. Πρόκειται για μεγάλο χασογκόλη... άλλη μια χαμένη ευκαιρία να πει ότι θα επανακαταθέσουν την πρότασή τους για Προανακριτική...).

Σ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ:...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Πάλι μου απευθύνετε μία προσωπική ερώτηση.

Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ: ...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα σε όλα τα ζητήματα, δεν πρόκειται από το βήμα αυτό να συνεχίσω αυτή την συζήτηση.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο, σήμερα πήγε ο κ. Γκράτσιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔ και είπε ότι "όλα αυτά που έκανε, τα έκανε με εντολή, με βάση την απόφαση που είχαν βγάλει οι κύριοι Δούκας και Μπασιάκος". Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο γι´ αυτό; (ΣΣ. Ερώτηση ήταν αυτό ή ασίστ Χασαπόπουλου για να καρφώσει ο Παπακωνσταντίνου;)
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ... μπλα μπλα

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: ...
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Και πάλι μου ζητάτε να σχολιάσω συγκεκριμένη κατάθεση. Όλες οι καταθέσεις κρίνονται.
...

Δύο θέματα προκύπτουν...
1. όταν οι ερωτήσεις τσούζουν οι «απαντήσεις» του ΠΑΣΟΚ είναι: «δεν θα ξαναασχοληθώ», «δεν απαντώ» και «ισχύει αυτό που είπα πριν»... και

2. η επενακατάθεση του αιτήματος για Προανακριτική είναι λίγο στον αέρα...

προφανώς έχουν τους λόγους τους... κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρουν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 25 (πασόκ το μεγαλείο σου)

(Ξετυλίγεται καθημερινά το κουβάρι της συνομωσίας, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΒΑΓΓΕΛΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΑΝ, απλά τους χάλασε βλακωδώς τη μανέστρα το παιδάκι ο Παπακωνσταντίνου)

Μία χρονική παράθεση των στοιχείων που αφορούν το Βατοπέδι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1998-2003).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008:
Η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά της Interamerican για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ + ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2008
2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
3. Το Χαζογκιόργκο και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
4. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
5. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
6. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
7. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
8. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
9. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2008
10. Αρχίζει η εξεταστική. Κάποια Σωτηροπούλου (υποτιθέμενη δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
11. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
12. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
13. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
14. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης. Επίσης είχε κατέβει σαν υποψήφιος του πασόκ στις εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης.
15. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
16. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά. Ο Αποστολίδης έχει δικηγόρο το Ραγκούση, που ήταν συνήγορος της 17 Νοέμβρη και του έκπτωτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
17. Ο μάρτυς κυρία Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
18. Την προηγούμενη της κατάθεσής του στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
19. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τα προβλήματα στα νοσοκομεία.
20. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα και αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους στα προβλήματα των νοσοκομείων και την ακρίβεια (που τόχω ξανακούσει;).
21. Ο Παπακωνσταντίνου του πασόκ επίσης λέει ότι η Σωτηροπούλου είναι Νεοδημοκράτισσα (τόσο νεοδημοκράτισσα που κατηγορούσε τον Καραμανλής ότι ήξερε και συντόνιζε την ιστορία του Βατοπεδίου).
22. Ο Παπακωνσταντίνου ομολογεί ότι ήξερε για το βίντεο από το Σεπτέμβρη. Εάν ήταν νεοδημοκράτης ο Πάπιστας θα πήγαινε το βίντεο στη Ν.Δ. ή στο πασόκ; Και μάλιστα το golden boy του πασόκ προσπαθεί να μας πείσει ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στο πασόκ δεν είχε ενημερωθεί για το βίντεο.
23. Η Κάνου έφερε στην Εξεταστική ιδιόχειρο σημείωμα της Σωτηροπούλου που καθοδηγούσε την Κάνου να πεί ψέμματα για τον Καραμανλή. ¨Εχει επίσης και κασέτα που η Σωτηροπούλου της έλεγε «ήλθε η ώρα να βγάλουμε λεφτά» (Σημ.: από τον Εφραίμ δεν θα έπαιρναν γιατί το θέμα είχε ήδη σκάσει στις τηλεοράσεις, άρα από ποιόν θα τα έπαιρναν τα λεφτά;). Η Σωτηροπούλου καταθέτει ότι είχε επίσης ενημερώσει ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (όλα τα πράσινα μπουμούκια στο κόλπο).
24. Ο Γιωργάκης ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ πως είναι δυνατό να κατηγορεί η παλιο-νέα-δημοκρατία το δεξί του χέρι; Ερωτώμενος ο Παπακωνσταντίνου γιατί επί δίμηνο χειροκροτούσε τις κατηγορίες της Σωτηροπούλου εναντίον του Καραμανλή, παρόλο που ήξερε ότι ήταν όλα ψέμματα, λέει άλλα αντάλλων (πχ. όλο το σκυλολόι των εκβιαστών ήταν νεοδημοκράτες). Το σενάριο μπάζει εντελώς αλλά ο Γιωργάκης τον καλύπτει (και ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΊΠΟΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ).
25. Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μονής και των διαφόρων εμπλεκόμενων εταιριών και δεν φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ οποιαδήποτε σχέση με πολιτικό της Ν.Δ. Απογοητευμένοι οι βουλευτές του πασόκ, φωνάζουν ασυνάρτητα προς όλες τις κατευθύνσεις να ανοίξουν και άλλοι λογαριασμοί, προφανώς για εντυπώσεις στα κανάλια.

Ο ασφαλιστής Κοντομηνάς της Interamerican καθημερινά παίζει το ιδιο επεισόδιο με τους λακέδες του, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια (εάν το μαγνητοσκοπούσαν θα γλύτωναν πολύ κόπο και χρήμα).

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26

Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΖΟ-ΓΚΙΟΡΓΚΟΥ KAI ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. (μαζί και ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, καλά αυτός είναι παντός καιρού εναντίον της Ν.Δ., περιμένει τα 20 δις του 4ου πακέτου από την Ε.Ε.)
[όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τις ανεπάρκειες του Ρουσόπουλου].