Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

πότε πάει εξεταστική ο Λαλιώτης;

O Λαλιώτης βγήκε σε ανύποπτο χρόνο και υποστήριξε ότι όλα ήταν μια χαρά όταν ήταν ο ίδιος υπουργός!

Φυσικά πολλά στοιχεία συνηγορούν στην ανάμιξη των κυβερνήσεων Πασόκ σε πλήθος συναλλαγές με μοναστήρια και παραχωρήσεις χιλιάδων στρεμμάτων προς αξιοποίηση για την αναβάθμιση της περιοχής τους. Εξάλλου διαχωρισμός Εκκλησίας-κράτους δεν έχει ακόμα γίνει πράξη, άρα το κράτος τα έδινε στον εαυτό του. Μάλιστα όταν επί Πασόκ δόθηκαν χιλιάδες στρέμματα στη Μονή Τοπλού σε περίπτωση αντίρρησης άκουγες και το επιχείρημα ότι πολύ ευκολότερα επενδύονται εκτάσεις αν δοθούν σε μοναστήρια παρά αν τάχει το ίδιο το κράτος μια και τα μοναστήρια αποτελούν ιστορικά και από συστάσεώς τους αυτόνομες και δραστήριες οικονομικές μονάδες σεβαστές από τους ντόπιους πληθυσμούς και τους πιστούς γενικότερα.


Από την εξεταστική ήδη εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι κυβερνήσεις του Πασόκ είχαν έτοιμο το νομικό καθεστώς, βάσει του οποίου η περιοχή της Βιστωνίδας θα προσφέρονταν προς εκμετάλλευση στο Βατοπαίδι, με αποχαρακτηρισμό του εθνικού πάρκου.


Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν ότι επί Πασόκ δεν ανανεώθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που χαρακτήριζαν τη λίμνη ως εθνικό πάρκο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική θα είναι η κατάθεση Λαλιώτη στην Εξεταστική γιατί μόνος του βγήκε και δήλωσε ότι αυτός και το Πασόκ προστάτευαν τη Βιστωνίδα, ενώ η πραγματικότητα τον διαψεύδει : εδώ και 10 χρόνια δεν ανανεώθηκε με καμία υπουργική απόφαση ο χαρακτηρισμός της λίμνης ως εθνικό πάρκο με αποτέλεσμα από 1ης Σεπτεμβρίου 1999 να μην υφίσταται η "προστασία" της και να έχει ανοίξει ο δρόμος για την εκμετάλλευσή της (ακριβώς το ίδιο έγινε επί Πασόκ και για το Δέλτα του Νέστου αλλά και για τη λίμνη Ισμαρίδα και τις γύρω περιοχές τους, μια και δεν ανανεώθηκε ούτε γι’ αυτές ο χαρακτηρισμός τους, ως υδροβιότοποι!!!).


Ο Λαλιώτης θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά γιατί ενώ ανανέωνε, από το 1996 – 98, με υπουργικές αποφάσεις το χαρακτηρισμό της Βιστωνίδας ως εθνικό πάρκο ξαφνικά το 1999 έπαψε να υπογράφει τον χαρακτηρισμό. Ουσιαστικά αποχαρακτήρισε τη λίμνη, άρα και την ευρύτερη περιοχή. Όλα δείχνουν ότι :


1ον : πάει περίπατο και η μέχρι στιγμής επιχειρηματολογία Πασόκ περί πλήρους προστασίας της λίμνης από την σύμβαση «Ramsar» και «Natura»…. και


2ον : δικαιώνεται σιγά σιγά η επιλογή του Καραμανλή για Εξεταστική αφού η «η Βιστωνίδα» έχει τις ρίζες της στο Πασόκ και όλη η σκανδαλοθηρία είχε ως στόχο μόνο να σπιλώσει και εξοντώσει στελέχη της Κυβέρνησης. Να σέρνει την Ελλάδα σε μια απίστευτη σκανδαλοθηρία μέσα στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης!!!

4 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (171108)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2008

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Όσο και αν προσπαθούν το ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος του αρχηγού τους, Γεωργίου Παπανδρέου, να κάνουν το άσπρο μαύρο, δεν το καταφέρνουν.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν οτι:

• Με αποφάσεις των Υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ κκ. Δρύ και Φωτιάδη αναγνωρίσθηκε η κυριότητα της Μονής Βατοπαιδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας που οριστικοποιήθηκε – επίσης επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-- με τη μεταγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και τη σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής.

• Με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης ακυρώθηκαν όλες οι σχετικές πράξεις.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα στην ιστορία του, προσπαθεί και αυτή τη φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας και από την Δικαιοσύνη και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Για μια ακόμη φορά θα αποτύχει. Γιατί τα γεγονότα δεν αλλάζουν με βαρύγδουπες εκφράσεις».

Παπουτσάκης είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2008

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση «απολογία» του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – που είναι, άραγε, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ; -- παραπέμπει στη θυμόσοφη λαϊκή ρήση «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε».
Αντιληπτός ο πανικός του ΠΑΣΟΚ για τις απανωτές γκάφες οι οποίες αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις του. Παρ΄ όλα αυτά ας κάνει τον κόπο ν΄ απαντήσει:
• Πρώτον, κάλεσε ναι ή όχι στην Εξεταστική Επιτροπή την ψευδομάρτυρα και επιχείρησε ν΄ αξιοποιήσει την «μαρτυρία» της σε βάρος της κυβέρνησης; Πως την ανακάλυψε και γιατί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να υιοθετήσουν, πριν καν αξιολογήσουν την «αξιοπιστία» της, τις απροκάλυπτες ψευδολογίες της, τις οποίες αμέσως αποκάλυψε ο κ. Ψωμιάδης;
• Δεύτερον, μήπως οι μέθοδοι αυτές του ΠΑΣΟΚ είναι συνέχεια της «περιρρέουσας ατμόσφαιρας», την οποία το ίδιο καλλιεργεί με τη γνωστή και προσφιλή του τακτική της άνευ ορίων παραπληροφόρησης, για να φθάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού της πολιτικής μας ζωής να ζητεί, μέσω αυτής, ως και την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών;

Και με τη σημερινή του απάντηση το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι μένει, όποια λεοντή και αν φορέσει, το ίδιο: Κόμμα στερούμενο πολιτικής, κόμμα παραπολιτικής και παραπληροφόρησης».

Παπουτσάκης είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ


Aθήνα, 17 Νοεμβρίου 2008


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επειδή η απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ θυμίζει την παροιμία «απορία ψάλτου βήξ» του υπενθυμίζουμε, ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις:

• Καθένας πια γνωρίζει ποιοι και γιατί διαπραγματεύονται με ψευδομάρτυρες, προκειμένου να διαμορφώσουν «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

• Και, επίσης , καθένας πια αντιλαμβάνεται ποιοι χρησιμοποιούν το παρακράτος και τα κυκλώματα στη Θεσσαλονίκη για να κατασκευάσουν σκευωρίες, προκειμένου να καλύψουν την πολιτική τους γύμνια και την «προσήλωσή» τους στη νοσηρή συνομωσιολογία.

Οι μάσκες πέφτουν. Το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του αποκαλύπτονται».

Ανώνυμος είπε...

Το 1ο μέρος στα ελληνικά από το ντοκιμαντέρ που έδειξε ως και ο ...Σκάι για την ΑΠΑΤΗ των εγωμανών ψευτοοικολόγων τής "υπερθέρμανσης":
http://www.youtube.com/v/VWpq92JV2og