Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

δεν προσέρχεται η ΝΔ στη συζήτηση για την προανακριτική, αύριο!

«Στον αέρα» η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί (και) Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Παρά τη λαίλαπα παραπληροφόρησης που επιχειρείται από τους κρατικοδίαιτους καναλάρχες και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, στην πραγματικότητα, από τη δικογραφία δεν προκύπτουν νέα στοιχεία, ικανά να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος των τριών πολιτικών προσώπων. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να απέχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπαίδι.
Η ΝΔ καταλήγει στην απόφαση αυτή (σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο) για να μην «ευτελιστεί η κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία». Διότι, δεν θα υπήρχε δυνατότητα, εφόσον προέκυπταν στοιχεία από την εξεταστική επιτροπή, να επανέλθει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή. «Τότε», είπε ο κ. Παυλόπουλος, η ΝΔ θα είχε την ευθύνη για μια κατάσταση που δεν επιτρέπει να βγει όλη η αλήθεια στο φως».
Ο πρόεδρος του Πασόκ, παρενέβη και βλέπει «πάνδημη απαίτηση για αλλαγή» επειδή η ΝΔ δεν αντέχει την αλήθεια……
Τα λαμόγια και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του «κινήματος» και του οικονομικού παρακράτους, που έχουν αναγάγει σε επιστήμη, την σπίλωση και συκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων μετατράπηκαν σε αρχάγγελους της κάθαρσης! Αυτοί που έτρεμαν την αποκάλυψη της αλήθειας σε πλήθος σκανδάλων και πολιτικών εγκλημάτων μιλάνε για θεσμούς και αξιοπρέπεια, όταν δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς σε πλήθος παρεκτροπών και όταν η αναξιοπρέπεια και σε επίπεδο πολιτών και σε επίπεδο πολιτικής και σε επίπεδο ενημέρωσης, ήταν σταθερή «απαξία». Μάλλον γι’ αυτές τις "αξίες" μιλούσε στο λόγο του, χθες, στη Βουλή ο Παπανδρέου, γιατί πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι στη βάση του κόμματός του, κυριαρχούν ο ρεβανσισμός, η αλαζονεία και η ευνοιοκρατία!

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

Ευρω-καταδίκη για τα κολέγια

«Δεν μας αιφνιδιάζει. Ήταν κάτι που περιμέναμε», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Ελλάδα, σχετικά με τη μη αναγνώριση των διπλωμάτων των Κολεγίων.

Ο Ε. Στυλιανίδης τόνισε πως ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχει πάρει στο παρελθόν και η απόφαση θα μελετηθεί, θα γίνει η σχετική διαβούλευση και στη συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο, όπως είπε ο υπουργός, «θα εναρμονίζει το ελληνικό σύστημα με το ευρωπαϊκό διασφαλίζοντας, όμως, πάντα την ποιότητα στην εκπαίδευση».

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας «το θέμα θα αντιμετωπισθεί μετά από μελέτη και εκτιμώ ότι με το νέο έτος θα εκδηλωθεί η σχετική θεσμική πρωτοβουλία».

Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

«Δένει τα χέρια» του υπουργείου Παιδείας, στην υπόθεση των κολεγίων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εκρινε με απόφασή του ότι η Ελλάδα, μη αναγνωρίζοντας τα διπλώματα που χορηγήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές άλλου κράτους μέλους κατόπιν σπουδών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα βάσει συμφωνίας δικαιοχρήσεως, ενήργησε κατά παράβαση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου περί αναγνώρισης των διπλωμάτων.

Συγκεκριμένα, αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα δε δικαιούται να ελέγξει τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων χορηγούν διπλώματα ευρωπαϊκά ιδρύματα που συνεργάζονται με ελληνικά κολλέγια. Σημειώνει δε ότι ο έλεγχος αυτών των προϋποθέσεων ανήκει στο κράτος προέλευσης των πτυχίων.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών Τίτλων Εσωτερικού, δεν δικαιούται να ελέγχει εάν το εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποίο έγιναν οι σπουδές, ανήκει ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί να ελέγξει μόνον την αυθεντικότητα των τίτλων που προσκομίζει ο πτυχιούχος.

Το ελληνικό κράτος έχει στη διάθεσή του περίπου 6 μήνες ώστε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, κατά την πάγια τακτική που ισχύει για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης σημειώνεται ότι μετά από καταγγελίες που υπέβαλαν 37 ιδιώτες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου προσφυγή λόγω παραβάσεως κατά της Ελλάδας, καθόσον έκρινε ότι η ελληνική νομοθεσία δεν είναι σύμφωνη, σε ορισμένα σημεία, με την κοινοτική οδηγία.

Στην προσφυγή της η Επιτροπή είχε προσάψει στην Ελλάδα, πρώτον, ότι αρνείται συστηματικά την αναγνώριση των διπλωμάτων τα οποία έχουν απονεμηθεί κατόπιν σπουδών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο «συμφωνιών επικυρώσεως» (γνωστών και ως «συμφωνιών δικαιοχρήσεως»), βάσει των οποίων σπουδές που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα επικυρώνονται από αρμόδια αρχή άλλου κράτους μέλους, η οποία, βάσει προγενέστερης συμφωνίας των δύο ιδρυμάτων, χορηγεί το δίπλωμα στους σπουδαστές που παρακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα σπουδών.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=57281