Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

επισημάνσεις στο δελτίο ειδήσεων του Meβgaλου καναλιού.

[σχόλιο αναγνώστη]
Η χειρότερη περίπτωση παραπληροφόρησης των καναλιών είναι του ΜΕΒΓΑΛΟΥ καναλιού, και ειδικά οι επονομαζόμενες ειδήσεις.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλες οι λέξεις και φράσεις είναι από πριν σκηνοθετημένες διότι (1) δίνουν συνεχώς πάσες και ατάκες ο ένας στον άλλον ΣΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ που αποκλείεται να είναι φυσιολογική η ροή και (2) αμέσως μόλις λέει κάποιος κάτι βγαίνει από κάτω το μπάνερ να μας το πεί και γραπτά.
Η πλάκα είναι ότι πολλές φορές το μπάνερ βγαίνει ΠΡΙΝ να πεί τη φράση ο ηθοποιός-τηλεπαρουσιαστής.
Τα γραπτά μπάνερ στο κάτω μέρος της οθόνης είναι δε η μεγαλύτερη μορφή παραπληροφόρησης, πχ. η μεγαλοκοπέλα – παρουσιάστρια ΛΕΕΙ "σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες" και το μπάνερ ΓΡΑΦΕΙ "ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες". Προφανώς το "σύμφωνα με το ρεπορτάζ" το λένε προφορικά σαν άλλοθι για να μη φάνε αγωγές, αλλά η εντύπωση του μπάνερ μένει: ο Βουλγαράκης έχει πάρει μίζες, (διότι το γραπτό μπάνερ μένει στο μυαλό πολύ περισσότερη ώρα από την προφορική λέξη, για να το εμπεδώσουμε). Να τους δώσω και μία ιδέα,να κάνουν το μπάνερ να αναβοσβήνει για να περνούν ακόμη καλύτερα την παραπληροφόρηση.
Τα κλασσικά κόλπα του marketing είναι βέβαιαια πάντα εκεί, πχ βάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ (όπως κοιτάμε, εάν δεν το ξέρετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελκύεται περισσότερο από αυτά που βλέπει στο αριστερό μέρος της οθόνης από αυτά που βλέπει στο δεξί, προσέξτε πχ. τις διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων).
Άλλο που κάνουν συνεχώς είναι να ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ του ήχου ανάλογα με τον εάν μιλάει νεοδημοκράτης ή πασόκος (μαντέψτε ποιους ευνοούν).
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα "ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ" και τις φωνές των καλεσμένων, κάνοντας πιο μπάσες των πασόκων και πιο τσιριχτές των νεοδημοκρατών.
Ζήτω ο Λαμπράκης και ο Μπόμπολας, είναι ΤΌΣΟ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και αλτρουιστές, ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν αυτά που λέει η ανάρτηση είναι αλήθεια πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας,, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αναρωτιέμαι εάν το Ραδιοτηλεοπτικό μαγνητοσκοπεί τις ειδήσεις, ξέρει κανείς να μας πεί;
Εάν υπάρχει αρχείο είναι πολύ καλή ιδέα να το ψάξει η δικαιοσύνη.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ !!!