Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

"δεν υπάρχει κράτος!".....

Με τεράστια ευκολία ακούγεται από όλα τα κανάλια η κραυγή «δεν υπάρχει κράτος». Αν τους πιστέψουμε είναι σα να ζούμε το απόλυτο όνειρο του αναρχισμού…η ουτοπία επιτέλους έγινε εικονική πραγματικότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Χειμώνα καλοκαίρι, μόνιμη επωδός στα χείλη αγανακτισμένων πολιτών ο αφορισμός «δεν υπάρχει κράτος»!...και μάλιστα τις περισσότερες φορές αυτές οι κραυγές προέρχονται από άτομα που έχουν διατελέσει δημόσιοι υπάλληλοι ή «έχουν» διορίσει με τις γνωστές μεθόδους τα παιδιά τους στο δημόσιο!

Αν όμως ρωτήσει κάποιος τι εννοεί όταν λέει «κράτος» εδώ οι απόψεις διίστανται μεν κάπου όμως τέμνονται στην αυθαίρετη ταύτιση Κυβέρνησης και κράτους! Το τεράστιο δηλαδή δημοσιοϋπαλληλικό προσωπικό δε συμμετέχει επουδενί στη συγκρότηση της έννοιας του κράτους. Αυτή ακριβώς η σύγχυση υφέρπει και στα λαϊκίστικα δελτία των 08:00.

Επιχειρήματα του τύπου δεν κατηγορούμε τους υπαλλήλους που εργάζονται σκληρά στις δημόσιες υπηρεσίες τους αλλά μόνο τους ανίκανους διοικητές τους είναι εντελώς προσχηματικά. Κράτος δεν είναι μόνο ο διοικητής αλλά ολόκληρος ο μηχανισμός που περιτριγυρίζει το διοικητή και ο διοικητής τελικά είναι και αυτός εξάρτημα του μηχανισμού.

Κράτος είναι η εικόνα ολόκληρης της κοινωνίας μας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι κατασκευασμένος πάνω στη δική μας ξεχαρβαλωμένη λογική για αναξιοκρατικούς διορισμούς στο δημόσιο. Λογική που στηρίζεται στο συνειρμό : «θα μπω στο δημόσιο, θα κάθομαι και θα τα παίρνω»! Η λογική «θα κάθομαι» συνεπαίρνει όλους τους Έλληνες που επιζητούν διακαώς μια θέση στο δημόσιο που ταυτίζεται με μια θέση στον ήλιο! Ζούμε στο κράτος που έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι είτε συμφωνούμε με τον τρόπο συγκρότησής του είτε διαφωνούμε αλλά σιωπηλά επιτρέπουμε με την παθητική μας στάση τη συντήρηση του ωχαδερφισμού, της αναξιοκρατίας και της αναξιοπρέπειας.

Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα όντως δεν υπάρχει κράτος αλλά ένας τεράστιος και ανεπαρκής μηχανισμός που λέγεται δημόσιο. Ένας μηχανισμός που δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να δουλέψει και που παράλληλα έχει ένα τεράστιο μίσος προς οτιδήποτε στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία….καθώς υποτιμητικά την ταυτίζει με το «Κεφάλαιο» που καλά θα κάνει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα, αφού εκ των προτέρων είναι κακό και διαβολικό ενώ η «κουραστική» εργασία τους στο δημόσιο εκπροσωπεί εκ των προτέρων το "δίκιο", την "αλήθεια" και οπωσδήποτε μόνο τη "δημοκρατία τους"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: