Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

η αντιπολίτευση της στάχτης....!

Προσχεδιασμένες αντιδράσεις δυσαρεστημένων πολιτών κρύβει στη φαρέτρα της η προεκλογική πρακτική του Πασόκ. Αγανακτισμένοι πολίτες που τις περισσότερες φορές τυγχάνει να είναι οπαδοί, φίλοι και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χρήση αυτών των οπαδών δίνει χρώμα και υλικό στα δελτία των 08:00. Όποιος φωνάξει και βρίσει πιο δυνατά κερδίζει ο γιός του, διορισμό στο δημόσιο!

Η όλη στρατηγική μας γυρίζει, και σε αυτό το σημείο, στη δεκαετία του 80 με τις σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχουν οι κραυγές εναντίον υπουργών, του τύπου: «έφτανε μόνο ένας κουβάς νερό για να μη γίνει η καταστροφή»…γιατί άνθρωπέ μου αφού ήξερες ότι χρειαζόταν ένας κουβάς νερό, δεν πήγες εσύ να τον ρίξεις;..αλλά βγαίνεις στα κανάλια και ωρύεσαι για αυτό τον άτιμο τον κουβά; Άρα αφού ήξερες είσαι συνυπεύθυνος για την καταστροφή!

Βγαίνει ο πρόεδρος και ανακοινώνει καπάκι ότι : «για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών προχωρεί στη σύνταξη σχεδίου ανασυγκρότησης με ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε περιοχή». Υπόσχεται «πλήρη αποκατάσταση των ζημιών», ενώ βλέπει ότι «το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης στις περιοχές αυτές»…και διερωτώμαι γιατί ο άνθρωπος δεν είχε κάμει τόσα χρόνια που κυβερνούσε αυτά τα ειδικά αναπτυξιακά σχέδια;…τώρα τα θυμήθηκε;

Σίγουρα δεν θυμάται όμως όταν καιγόταν το Άγιον Όρος, όταν αγόρασαν 25 πολωνικά πυροσβεστικά που αποδείχτηκαν ψεκαστικά και έπεφταν το ένα μετά το άλλο, ότι επί 20 χρόνια αναδάσωσαν μόνο το 7% της καμμένης γης, ότι άφησαν την Ελλάδα χωρίς δασολόγιο και τα λεφτά που έδινε η Ευρωπαϊκή ένωση για Κτηματολόγιο … εξαφανίστηκαν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Λαλιώτη, ότι δημιούργησαν οικιστικές ζώνες στην Πάρνηθα και στον Υμηττό και συνοικίες στην Πεντέλη και στο δάσος της Ραφήνας….!!!!

Το κυριότερο όμως που ξεχνά ο πρόεδρος Γιώργος είναι ότι η Κυβέρνησή του ήταν ανίκανη να εισπράξει 454 εκατ. € που έδινε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2000 για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών!

"ο πολίτης για να κρίνει πρέπει και να συγκρίνει"!

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω πώς μπορώ να συμφωνήσω στο άρθρο αυτό. Και το λέω αυτό όχι επειδή κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδής μπαίνεις στη λογική ότι και άλλοι ήταν ανίκανοι -δανείζομαι τον λαϊκό όρο που τόσοι άλλοι χρησιμοποιούν.

iLiAs είπε...

..ε τότε ξαναψήφισε τους ίδιους, δόξασε τους!
Δεν έχεις καταλάβει ακόμη, ότι και οι 2 είναι τα ίδια χάλια!
Την τσέπη τους κοιτάζουν, να τρώνε με την κουτάλα!
Κρατάνε τη χώρα σε συνθήκες αφρικανικού κρατιδίου.
..ο κόσμος βέβαια ξύπνησε, και θα τους ρίξει μούντζα στις εκλογές!

Παπουτσάκης είπε...

το άρθρο είναι στοχευμένο στην υποκρισία του Πασόκ.