Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Πως ο Παλαιστίνιος Μίκυ Μάους "χειραγωγεί" τα παιδιά.



Ο Μίκυ Μάους έγινε και ισλαμιστής

Η ισλαμική οργάνωση Χαμάς, η οποία ηγείται της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας, χρησιμοποιεί έναν πολύ γνωστό ποντικό, τον Μίκυ Μάους, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα περί ισλαμικής κυριαρχίας και αντίστασης κατά του Ισραήλ σε παιδιά.
Ο ισλαμικός Μίκυ ονομάζεται «φαρφούρ», δηλαδή πεταλούδα, αλλά χωρίς αμφιβολία είναι αντιγραφή του ήρωα του Ουόλτ Ντίσνεϊ και εμφανίζεται να κηρύττει κάθε Παρασκευή σε μια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Ακσά, ο οποίος ανήκει στη Χαμάς. «Εσείς και εγώ θέτουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κόσμου καθοδηγούμενου από ισλαμιστές», έλεγε ο Φαρφούρ σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής «Οι πρωτοπόροι του Αύριο». «Θα αποκαταστήσουμε την ισλαμική κοινότητα στο προηγούμενο μεγαλείο της και Θεού θέλοντος θα ελευθερώσουμε την Ιερουσαλήμ, Θεού θέλοντος θα ελευθερώσουμε το Ιράκ και όλες τις χώρες όπου έχουν εισβάλει οι φονιάδες». Παιδιά τηλεφωνούν στην εκπομπή και τραγουδούν τραγούδια της Χαμάς σχετικά με τον πόλεμο κατά του Ισραήλ.
Μια ισραηλινή οργάνωση (Palaistinian Media Watch) που παρακολουθεί τα παλαιστινιακά ΜΜΕ υποστηρίζει ότι ο Φαρφούρ εκμεταλλεύεται «κάθε ευκαιρία προκειμένου να εμποτίσει τους νεαρούς θεατές με το δόγμα της ισλαμικής ανωτερότητας, με μίσος κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ και να προπαγανδίσει την «αντίσταση», τον ευφημισμό των Παλαιστινίων για την τρομοκρατία». Οι υπεύθυνοι του σταθμού Αλ Ακσά δεν θέλησαν να σχολιάσουν το ζήτημα, ενώ ο κ. Γιεχία Μούσα, ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αρνήθηκε ότι στόχος της εκπομπής είναι να μάθουν τα παιδιά να μισούν τους Εβραίους. Ισραηλινοί αξιωματούχοι καταδίκασαν την εκπομπή. «Δεν υπάρχει κάτι κωμικό στο να μαθαίνεις τις νέες γενιές των Παλαιστινίων να μισούν τους Ισραηλινούς», λέει ο κ. Ντέιβιντ Μπέικερ, από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Εχούντ Ολμερτ. «Μαθαίνουν στα παιδιά ότι η δολοφονία των Εβραίων είναι κάτι καλό», λέει ο κ. Μαρκ Ρεγκέβ, εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και χαρακτηρίζει την εκπομπή «εξωφρενική».
Πάντως στη σπαρασσόμενη Λωρίδα της Γάζας το όνειρο της ισλαμικής επικράτησης και η έχθρα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι ευρέως διαδεδομένα. Ο κ. Μπασέμ Αμπού Σουμαΐγια, επικεφαλής του Παλαιστινιακού Ειδησεογραφικού Οργανισμού, λέει ότι παρόμοιες εκπομπές είναι απρεπείς. «Δεν νομίζω ότι είναι επαγγελματικό ή ανθρωπιστικό να χρησιμοποιούνται παιδιά σε τέτοιες πολιτικές εκπομπές. Το εθνικιστικό πνεύμα στα παιδιά πρέπει να αναπτυχθεί με διαφορετικό τρόπο».

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: