Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στο συνέδριο Πασόκ.

Το Πασόκ προσκάλεσε αρκετούς αριστερούς να παραστούν στο πρόσφατο συνέδριό του. Για λόγους ευγένειας αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας όλοι αποδέχτηκαν τις προσκλήσεις. Τα επιτελεία όμως του Πασόκ σκέφτηκαν να κάμουν παιχνίδι πάνω σ' αυτό και να "χτίσουν" διάφορα σενάρια με τη βοήθεια πάντα των προπαγανδιστικών μηχανισμών τους.
Έτσι έτρεξε το ατυχές σενάριο της συνεργασίας Πασόκ - Κωνσταντόπουλου που παρέπεμπε σε διεύρυνση του Πασόκ προς τα Αριστερά. Έσπασε όμως τα μούτρα του και ο Κωνσταντόπουλος ενοχλημένος από τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της παρουσίας του, από τους διαπλεκόμενους μηχανισμούς Πασόκ, αρνήθηκε τελικά να παραστεί. Η απουσία του ήταν.....θορυβώδης, κυρίως όμως ακύρωσε αυτή η απουσία τα ευφάνταστα σενάρια που αναμάσησαν κυρίως τα παπαγαλάκια του πασόκ. Αποτέλεσμα ήταν να μην παραστεί τελικά στο πολυδιαφημισμένο συνέδριο που θα άλλαζε την ιστορία της Ελλάδας. Δικαιολογήθηκε ότι θα παραστεί σε μια δίκη στα Ιωάννινα, ενώ μπορούσε άνετα να ζητήσει αναβολή εάν πράγματι ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα η παρουσία του.
Ταυτόχρονα αποφάσισαν να απουσιάσουν και ο Μανώλης Γλέζος και ο Δημήτρης Τσοβόλας επικαλούμενοι διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Γλέζος συνειδητά αρνήθηκε να παραστεί παρά τις "ισχυρές" πιέσεις. Κατάλαβε ότι κάποιοι έχουν σκοπό να διαχειριστούν την παρουσία του. Ο Γλέζος όμως είναι μη-εκμεταλλεύσιμος. Ο Τσοβόλας πάλι επικαλέσθηκε δίκη. Για να παραστεί όμως ζήτησε αποκατάσταση της ....τιμής του, γιατί πιστεύει ότι εκδιώχθηκε από το Πασόκ, συκοφαντούμενος από τα ίδια παπαγαλάκια που τώρα θεωρούν την "δεδομένη" επιστροφή του, νίκη της στρατηγικής τους. Δηλαδή με αυτές τις συνθήκες η ατίμωση του Τσοβόλα επικυρώνεται θριαμβευτικά και ο Τσοβόλας με την παρουσία του θα τους επιβράβευε από πάνω.
Εντύπωση προκαλεί ότι ακόμα και ο Στέφανος Μάνος επικαλέσθηκε σπασμένο πόδι.
Οι απουσίες από το συνέδριο ήταν ηχηρές. Ο Παπανδρέου πάγωσε όταν συνάντησε άδεια καθίσματα στην πρώτη σειρά. Υπήρξε ιδιαίτερη σκηνοθετική προετοιμασία για να γίνει εκμεταλλεύσιμη τηλεοπτικά η παρουσία τους και όλα τα σχέδια του σκηνοθέτη Σιούλα και τα meeting πήγαν χαμένα. Είχαν προσχεδιαστεί κοντινά με χειραψίες και φιλιά με τον Γλέζο , τον Κωνσταντόπουλο και τον Τσοβόλα που αναβλήθηκαν, έτσι στο αόριστο και στο μέλλον. Αυτό που μας έμεινε τελικά από το έργο Σιούλα είναι κάτι νεαροί στο φόντο του Γιώργου όταν μιλούσε στο βήμα του συνεδρίου, που πηγαινοέρχονταν πάνω στην σκηνή και μετέβαλλαν το φόντο του προέδρου. Σε λίγο θα βγάλει και τις μαζορέτες.

«Βάζουμε τον πήχυ ψηλά
και κοιτάμε τον ήλιο κατάματα»
Είπε ο πρόεδρος και την ίδια στιγμή νεολαίοι Πασόκ, που φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν "ερχόμαστε" και που έπιασαν το νόημα της φράσης του προέδρου παραληρούσαν με το σύνθημα: "νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός" !

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ερχόμαστε να σας φάμε

Ανώνυμος είπε...

δεν προλάβαμε να φάμε το κομματάκι και "ερχόμαστε' να το αποτελειώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

τα καημένα τα παιδάκια που τα γυρίζανε γύρω γύρω στη σκηνή άραγε πήραν μεροκάματο ή θα τα διορίσουν στο δημόσιο;

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια είναι ότι οι μισοί σύνεδροι δεν πήγαν στο συνέδριο και την τελευταία στιγμή έψαχναν να βρουν χειροκροτητές;

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη να γράψεις κάτι για τις έρευνες στην Κρήτη για την Μαντελέιν. Περιμένουμε .