Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Νιγηριανή ομοφυλόφιλη διώκεται γιατί παντρεύτηκε τέσσερις γυναίκες.


Μια Νιγηριανή ομοφυλόφιλη, η Aunty Maiduguri, έχει κρυφτεί για να αποφύγει τη σύλληψή της γιατί παντρεύτηκε 4 γυναίκες, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά από τον ισλαμικό νόμο.

Ο γάμος είχε πάνω από 2.000 καλεσμένους, η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και το γλέντι κράτησε 2 μέρες. Πολλοί όμως ισλαμιστές αντέδρασαν και ο διοικητής της κρατικής ισλαμικής αστυνομίας, Rabo Abdulkarim, αναγκάστηκε να επέμβει. Μάλιστα δήλωσε στις εφημερίδες ότι : "δεδομένου ότι είμαστε υπερασπιστές του νόμου Sharia, δεν θα επιτρέψουμε ανάπτυξη τέτοιας ανθυγιεινής συμπεριφοράς και δεν θα ενδώσουμε σε τέτοια ήθη, ερευνούμε την υπόθεση με σκοπό να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν".

Το επεισόδιο συνέβη στο Kano, ένα από 12 κράτη της Βόρειας Νιγηρίας που εισήγαγε τη Sharia το 2000. Η ομοφυλοφυλία είναι παράνομη βάσει του κοσμικού νόμου στη Νιγηρία. Η κυβέρνηση εισήγαγε έναν νόμο πέρυσι, που ρητά απαγορεύει τον ομοφυλοφιλικό γάμο, ως απάντηση στη νομιμοποίησή του, σε μερικές δυτικές χώρες. Η πιό πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής είναι χωρισμένη περίπου ομοιόμορφα μεταξύ μουσουλμάνων και Χριστιανών, και οι δύο κοινότητες καταδικάζουν έντονα την ομοφυλοφιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: