Τρίτη 17 Απριλίου 2007

ALPHA : πρωταθλητής στην πτώση τηλεθέασης και στα πρόστιμα !!!


Το 2006 τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσίασαν αύξηση κατά 89,90%. Αυτό εκφράζεται σε 7,34 εκ. €.
Τα περισσότερα πρόστιμα επεβλήθησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Πρωταθλητής στα πρόστιμα είναι ο σταθμός ALPHA. Σ’ αυτόν επιβλήθηκε πρόστιμο 1,5 εκ. €, η μεγαλύτερη κύρωση που έχει επιβληθεί ποτέ σε κανάλι, γιατί ο ALPHA παραβίασε τις διατάξεις περί μετοχικής σύνθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κύρωση έφερε πιο κοντά Κοντομηνά και Παπανδρέου. Μετέτρεψε το σταθμό σε καθαρό αντικυβερνητικό κανάλι αφού ο Κοντομηνάς χρέωσε στην Κυβέρνηση το συγκεκριμένο πρόστιμο και έφερε την απομάκρυνση Χατζηνικολάου, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν δέχτηκε παρεμβάσεις Κοντομηνά στο δελτίο του.
Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Το ΕΣΡ βρήκε ότι ο Κοντομηνάς, βασικός μέτοχος του καναλιού, είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία του σταθμού σε ποσοστό 100%, πράγμα που απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει μέχρι και κλείσιμο του σταθμού που προβαίνει σε τόσο καραμπινάτη παρανομία.

Βέβαια ο σταθμός επιβαρύνθηκε και με τα πρόστιμα που έφαγε λόγω Τριανταφυλλόπουλου. Ο δημοσιογράφος αποδείχτηκε ότι χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες (αθέμιτα μέσα) σε πολλές εκπομπές του.
Συνολικά επιβλήθηκαν στον ALPHA πρόστιμα ύψους 4,34 εκ. €. Αυτό αντιστοιχεί στο 72,24% του συνόλου των προστίμων που επεβλήθησαν σε όλους τους σταθμούς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΑΝΤ1 που έφαγε πρόστιμα 855 χιλιάδων €,
έπεται το MEGA με340 χιλιάδες €,
το ALTER με 260 χιλιάδες €,
το STAR με 115 χιλιάδες €,
το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV με 55 χιλιάδες €,
ο ΣΚΑΙ με 30 χιλιάδες € και τέλος
η ΕΤ3 με 15 χιλιάδες €.

Δεν υπάρχουν σχόλια: