Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007

μια πόλη του Quebec, προτρέπει τους άντρες μετανάστες να.... μη λιθοβολούν και να μην καίνε τις γυναίκες τους

Οι μετανάστες που επιθυμούν να ζήσουν στη μικρή καναδική πόλη Herouxville του Quebec, μια μικρή πόλη 160 Km, βορειανατολικά του Μόντρεαλ………δεν πρέπει να λιθοβολούν, δημόσια μέχρι θανάτου, τις γυναίκες τους, δεν πρέπει να τις καίνε ζωντανές και δεν πρέπει ποτέ να τους πετάνε οξύ. Τό τοπικό συμβούλιο της Herouxville, έδωσε στη δημοσιότητα αυτούς τους extraordinary κανόνες.

Αυτοί οι κανόνες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της πόλης. Αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση ότι οι Κεμπεκουά είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί απέναντι στις «παραδόσεις» των μεταναστών. Οι Quebecois, πιστεύουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούν προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης κάποιων βάρβαρων «παραδόσεων» που έχουν κάποιοι μετανάστες.

"Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας, ότι ο τρόπος της ζωής που εγκατέλειψαν στις χώρες προέλευσής τους δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί εδώ. Επίσης οι γυναίκες από αυτές τις χώρες, εδώ επιτρέπεται να οδηγούν, να ψηφίζουν, να χορεύουν, να υπογράφουν λογαριασμούς, να ντύνονται όπως επιθυμούν και να γίνονται ιδιοκτήτες επιχειρήσεων."

. "Επομένως οι άντρες δεν επιτρέπεται να σκοτώνουν τις γυναίκες τους με λιθοβολισμό, φωτιά και οξύ για να τις εξαγνίσουν όπως πιστεύουν."

Ο Andre Drouin, councilor της πόλης, που συνέταξε το declaration , δήλωσε στην εφημερίδα National Post, ότι : «η πόλη δεν είναι ρατσιστική».

"Προσκαλούμε τους ανθρώπους από όλες τις εθνικότητες, όλες τις γλώσσες, και όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, να έρθουν στη χώρα μας αλλά τους θέλουμε να σεβαστούν τον τρόπο ζωής μας"

Το declaration αυτό είναι τμήμα ενός ευρύτερου διαλόγου, που φέρει τον τίτλο "λογική στέγαση" (reasonable accommodation) και έχει σκοπό κυρίως να προετοιμάσει τους Κεμπεκουά ώστε να προσαρμόσουν την συμπεριφορά τους, απέναντι σε τυχόν βάρβαρες συνήθειες μεταναστών, έτσι ώστε οι μετανάστες να μην προσβληθούν. Η απογραφή του 2001 δείχνει ότι ο πληθυσμός του Κεμπέκ είναι 7,5 εκατομμύρια και περίπου 10 τοις εκατό του πληθυσμού, έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της «Journal de Montreal», έδειξε ότι 59% των Κεμπεκουά έχουν ‘κάποια’ ρατσιστικά συναισθήματα.

Παρά του ότι, τα όπλα απαγορεύονται στα καναδέζικα σχολεία, πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά αναγνώρισε το δικαίωμα των αγοριών Sikh να φορούν τα εθιμοτυπικά τους στιλέτα, στο σχολείο.

Ο Salam Elmenyawi, πρόεδρος του μουσουλμανικού Συμβουλίου του Μόντρεαλ, δήλωσε ότι οι κανόνες που εξέδωσε το Συμβούλιο της Herouxville "έχουν γυρίσει το ρολόι πίσω για δεκαετίες. Προσβλήθηκα όταν το διάβασα και θεώρησα ότι αυτός που το έγραψε έχει πλήρη άγνοια για το Ισλάμ, τις παραδόσεις μας και τη θρησκεία μας... " είπε στο Reuters.

Η αστυνομία του Montreal, πρόσφατα διέταξε έρευνες για έναν αστυνόμο που τραγουδούσε ένα anti-immigrant τραγούδι με τίτλο "That's Enough Already".

«We want to accept ethnics,

but not at any price ...

if you're not happy with your fate,

there's a place called the airport»

τραγουδούσε ο αστυνόμος.

Το «Herouxville declaration» είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά και Γαλλικά στο επίσημο site της πόλης στη διεύθυνση :

http://municipalite.herouxville.qc.ca.

Ανταπόκριση από το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: