Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007

η αστυνομία του Arcansas, έκαμε σελίδα στο MySpace, για ένα ληστή τραπεζών

Do you know me?

http://www.myspace.com/bankrobber2007



Το τοπικό τμήμα της αστυνομίας στο Αρκάνσας, έβαλε τις φωτογραφίες, το προφίλ και το «έργο» ενός ληστή τραπεζών στο MySpace, ελπίζοντας κάποιος να τον αναγνωρίσει.




«Είναι περίπου 60 ετών, έχει μικρή καράφλα και ένα τσουλούφι άσπρες τρίχες μέσα στην καράφλα του.»


Δεν είναι όπως οι περισσότεροι ληστές. Αυτός δε φορά μάσκα και δεν προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του. Οι εικόνες που έχουν από τις βιντεοκάμερες ασφαλείας είναι αρκετά σαφείς και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, του πρόσώπου του, είναι ευδιάκριτα. Η αστυνομία πιστεύει ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει και ενδεχομένως θα καλέσει την αστυνομία.




Ο ύποπτος έκανε την πρώτη του ληστεία στις 8 Ιανουαρίου στην U.S. Bank του North Little Rock, δυο βδομάδες αργότερα λήστεψε την First National Bank στο Fort Smith,
στις 12 Φεβρουαρίου την Bank of the Ozarks στο Van Buren και στις 22 Φεβρουαρίου την U.S. Bank στο Alma. Στην τελευταία του μάλιστα ληστεία ο ύποπτος φορούσε ένα σακάκι που έγραφε FBI και ένα αστυνομικό καπέλο.



Ο Steve Frazier, εκπρόσωπος του FBI, διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την προσπάθεια που γίνεται μέσω του MySpace, ακόμα κι’ αν το προφίλ του δράστη παρουσιάζεται λίγο κωμικά. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πράκτορες του FBI συναντήθηκαν με πράκτορες της κρατικής αστυνομίας και συζήτησαν για τη χρήση του internet εναντίον της εγκληματικότητας.



Η συγκεκριμένη σελίδα ανέβηκε την προηγούμενη Παρασκευή και μέσα σε δύο ώρες είχε 142 επισκέψεις.


Ο αστυνόμος που έφτιαξε το προφίλ που διαβάζουμε στη σελίδα, μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση γελοιοποίησης του ληστή.

Web Watch:


MySpace page
www.myspace.com/bankrobber2007


Fort Smith Police Department:
http://www.fortsmithpd.org/

1 σχόλιο:

Kapetanios είπε...

Τα είχαμε χύμα μας τα κάνανε και τσουβαλάτα!!
Καλησπέρα.

Τα είχαμε χύμα...