Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

14 χρόνια στη φυλακή έφαγε μοναχός στη Ρουμανία που σταύρωσε νεαρή μοναχή σε τελετή εξορκισμού







ΣΕ 14 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο της Ρουμανίας ένα μοναχό, ο οποίος σταύρωσε το 2005 μια νεαρή μοναχή για να την εξορκίσει, επειδή, όπως υποστήριξε, είχε καταληφθεί από τον διάβολο.







Η μόλις 23 ετών μοναχή, Μαρίτσιτσα Ιρίνα Κορνίτσι, είχε πει πως άκουσε τον διάβολο να της μιλά. Μετά από αυτό, νοσηλεύτηκε για σχιζοφρένεια, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στα θρησκευτικά της καθήκοντα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ντανιέλ Πέτρου Κορογκεάνου, ο μοναχός ο οποίος λειτουργούσε στη μονή της Αγίας Τριάδας στην περιοχή του Τανάτσου, όπου διαβιούσε η μοναχή. Μαζί του, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και τέσσερις μοναχές, οι οποίες κατηγορούνται για συνέργεια στην τελετή εξορκισμού της 23χρονης, που την οδήγησε τελικά στο θάνατο.







Η νεαρή μοναχή έμεινε αλυσοδεμένη για αρκετές ημέρες πάνω σε έναν αυτοσχέδιο σταυρό, χωρίς φαγητό ή νερό και πέθανε από αφυδάτωση, υπερκόπωση και τέλος, ασφυξία.







Το δικαστήριο της πόλης Βασλίου, στη βορειοανατολική Ρουμανία, καταδίκασε τον Κορογκεάνου και τις τέσσερις μοναχές. Στη μία, τη Νικολέττα Αρκαλιάνου, επέβαλε φυλάκιση οκτώ ετών και στις άλλες τρεις- τις Αντίνα Τσεπράγκα, Ελένα Οτέλ και Σιμόνα Μπαρντάνας- πενταετή φυλάκιση.
Δεκάδες υποστηρικτές του Κορογκεάνου κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου και ξέσπασαν σε κλάματα με το άκουσμα της ποινής, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του μοναχού ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση, καθώς η ποινή είναι, όπως είπε, πολύ σκληρή.







Ο θάνατος της Κορνίτσι είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Ρουμανίας και είχε οδηγήσει τη ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία να εξαγγείλει μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η υποβολή των υποψήφιων μοναχών σε διάφορα ψυχολογικά τεστ.












1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

14 χρόνια δεν είναι λίγα
για ένα θάνατο;