Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

Η «τραγωδία της Αγχιάλου», ο πατέρας, η μάνα, ο οχτάχρονος και η "κοινή" υποκρισία μας

Άλλο ένα κεφάλαιο έκλεισε σήμερα στην «τραγωδία της Αγχιάλου».









Στις 15 / 2 / 2007, στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, 46χρονος σκότωσε τον πεντάχρονο γιο του και την πεθερά του ενώ κοιμόντουσαν και τραυμάτισε τον οχτάχρονο γιο του που νοσηλεύεται σήμερα στο «Αγλαΐα Κυριακού». Ο δράστης ζήτησε από τον οχτάχρονο να τον σκοτώσει, αλλά ο πιτσιρικάς δεν μπορούσε να κάμει κάτι τέτοιο και ο πατέρας του, τον τραυμάτισε. Ο μικρός τραυματισμένος διέφυγε από το παράθυρο. Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε, ενώ αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία.







Σήμερα πέθανε και η παραπληγική γυναίκα του, αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν. Από τη σύνταξη της παραπληγικής ζούσε ο 46χρονος.









Ο 46χρονος λέγεται Μιχάλης Ψαρρός και κατάγεται από την Ιεράπετρα της Κρήτης. Έφυγε από την Ιεράπετρα, μαζί με τους γονείς του και την αδερφή του, πολλά χρόνια πριν και ζούσε στη Νέα Αγχίαλο 15 χρόνια τώρα, όπου και παντρεύτηκε την παραπληγική γυναίκα. Ο Μιχάλης Ψαρρός ήταν χρήστης ναρκωτικών και γι’ αυτό έφυγε οικογενειακώς από την Ιεράπετρα. Ήταν πάντα εσωστρεφής και απόμακρος. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί το 2004 για σύντομο χρονικό διάστημα σε ψυχιατρική κλινική του Βόλου.









Το δράμα όμως συνεχίζεται με τον οχτάχρονο. Τα μάτια της ψυχής του, τα έχουν δει όλα. Αυτή τη στιγμή είναι ολομόναχος. «Χωρίς Οικογένεια». Η αδερφή του δράστη και η οικογένεια των Ψαρρών στην Ιεράπετρα, έχουν ιερή υποχρέωση να πάρουν υπό την προστασία τους, τον πιτσιρικά. Να του συμπαρασταθούν και να αναλάβουν την ανατροφή του από δω και πέρα. Οι ψυχικές πληγές του μικρού θέλουν υποστήριξη και συμπαράσταση ειλικρινή, κάτι που κανένα ίδρυμα και κανένας κοινωνικός λειτουργός δεν μπορούν να δώσουν. Ο πατέρας του, επίσης χρειάζεται τη βοήθειά τους και την συμπαράστασή τους. Πάντα την χρειάζονταν, αλλά πολλά χρόνια τώρα, δεν την είχε. Ήταν επίσης μόνος μέσα στην απέραντη μοναξιά που είχε φτιάξει στην Αγχίαλο και στον ψεύτικο παράδεισο των ναρκωτικών. "Η πυρά" που ζητά η "κοινή γνώμη" για να τον κάψει απλώς εξαφανίζει ένα συγγεκριμένο άτομο ενώ στην πραγματικότητα μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον, με έναν άλλο χρήστη να σκοτώνει τα παιδιά του. Είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση του άλλου χρήστη.


Εν τω μεταξύ αυτή η περίφημη "κοινή γνώμη" θα αναλώνεται στα ρεπορτάζ αίματος και σπέρματος, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση. Πάντα αυτή η "κοινή κοινωνία" της κλειδαρότρυπας φοβόταν την ψυχασθένεια και τα ναρκωτικά. Πάντα θεωρεί ότι είναι καλύτερα να "καις" αυτούς τους τρελούς παρά να τους συμπαρίστασαι. Η "κοινή γνώμη" θεωρεί ότι είναι επικίνδυνοι αυτοί οι τρελλοί πριν καν μιλήσει μαζί τους. Προτιμά να τους αφήνει στην μοναξιά τους.






Όσο για την οπλοκατοχή , μ
όνο στην Κρήτη υπολογίζεται ότι υπάρχουν, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, 1 εκατομμύριο «τυφέκια με σφαίρα». Πολύ δημοφιλή τελευταία είναι τα Καλάσνικοφ. Την ίδια ώρα οι νόμιμες άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου στην Κρήτη είναι 400, ενώ στον νομό Λασιθίου μόνο ένας δήλωσε το όπλο του. Πιθανολογείται ότι σχεδόν κάθε σπίτι στην Κρήτη έχει όπλο. Σκεφτείται, ένα εκατομμύριο όπλα στην Κρήτη, ένα νησί που έχει περίπου 700.000 κατοίκους και μόνο 400 είναι νόμιμα. Σε όλη την Ελλάδα πιστεύεται ότι κυκλοφορούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια όπλα. Άδεια από την Αστυνομία, έχουν μόλις 1 εκατομμύριο. Τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται «αδήλωτα» και «παράνομα», ενώ η Αστυνομία δηλώνει αδυναμία να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο της οπλοκατοχής.










http://www.cna.gr/modules/news/article.php?storyid=3608









http://www.patris.gr/articles/104196/52679





Δεν υπάρχουν σχόλια: