Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οι υποσχέσεις του Γιώργου. Αφορούν την Ελλάδα ή κάποια άλλη χώρα;

Όλα τα γιωργοκάναλα της διαπλοκής προεξοφλούν τη νίκη Πασόκ-Παπανδρέου με παραπληροφόρηση και γλείψιμο που αγγίζουν το γελοίο. Ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ εξήγγειλε υποσχέσεις είτε ακοστολόγητες είτε χωρίς αντίκρισμα. Τα κανάλια και οι εφημερίδες της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» σε κάθε εκπομπή πολιτικού περιεχομένου θεώρησαν να σφραγίσουν τη νίκη τη παράταξης που στηρίζει τα συμφέροντά τους χωρίς κανένα ενδοιασμό. «Θρίαμβος Παπανδρέου». «Με συνταγή Ομπάμα». «Φεύγουν οι κουρασμένοι». «Αφήστε την Ελλάδα να περάσει». «Κυρίαρχος ο Παπανδρέου». «Αριστερή στροφή στο πρόγραμμα Παπανδρέου». «Άνετη αυτοδυναμία». «Επιτέλους ένα πρόγραμμα σωτηρίας». «Συντριβή του Καραμανλή». «Η μάχη έληξε». Και όλα αυτά από τα μέσα που ελέγχουν τα τεράστια κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Δεν κρύβουν την απόλυτη στήριξη στην πολιτική πτέρυγα των συμφερόντων τους.
Αν δούμε όμως προσεκτικά τις υποσχέσεις Πασόκ. Μόνο οι υποσχέσεις Παπανδρέου προς τους εργολάβους έχουν πραγματικό αντίκρισμα. Γι’ αυτό και πανηγυρίζουν οι καναλάρχες. Για την «εξασφάλιση» των δημόσιων επενδύσεων. Η ένταση των πανηγυρισμών δείχνει ότι έγιναν αποδεκτοί όλοι οι όροι που έθεσαν τα μεγάλα συμφέροντα. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες «υποσχέσεις» είτε ήδη πραγματοποιούνται, είτε δεν έχουν κανένα κόστος. Είναι πυροτεχνήματα. Μέτρα όπως ενίσχυση της ρευστότητας, προγράμματα για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, πάγωμα δανείων, εγγυήσεις ΤΕΜΠΕ και άλλα πολλά, εκτός του ότι κανονικά ανήκουν στην κυβερνητική φρασεολογία, ήδη εξελίσσονται και έχουν τεθεί στη διάθεση των ενδιαφερομένων. Τώρα αν λέει ότι θα καταργήσει κάποιους φόρους(έκτακτη εισφορά, Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, ημιυπαίθριοι) που τυγχάνει να έχουν αποδώσει τα ελάχιστα στο δημόσιο ….. δε σημαίνει τίποτα. Είναι κούφιο, αλλά ο λαός δεν ξέρει! Η υπόσχεση της αναθεώρησης του «Τειρεσία» έχει ήδη ξεκινήσει από την κυβέρνηση ως αναγκαιότητα των κρίσιμων οικονομικών περιστάσεων. Τώρα όταν λέει ότι θα βρει χρήματα με το χτύπημα στο κατεστημένο, στα καρτέλ και στο μεγάλο κεφάλαιο …. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Μόνο η εξαγγελία για την «άμεση είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών» που μοιάζει με «απειλή» φαίνεται πραγματοποιήσιμη αλλά με μέτρα που σίγουρα θα ματώσουν την κοινωνία και μάλιστα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης.
Γιατί δεν μας λέει όμως πως θα πληρωθούν τα χρέη, πως θα καλυφθεί το έλλειμμα και πως θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών; Γιατί κάνουν στο Πασόκ ότι δεν γνωρίζουν τις υπάρχουσες δυσκολίες και το παίζουν πράσινα ανθρωπάκια απ’ τον πλανήτη Άρη που μόλις προσγειώθηκαν στον πλανήτη Ελλάδα;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΤΕΛΙΚΑ;
ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
Απάντηση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, στην ερώτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κ. Λούκας Κατσέλη ότι ο ελληνικός λαός θα περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει πού πήγαν τα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που δανείσθηκε η Κυβέρνηση μέσα σε πέντε χρόνια:
"...Το ερώτημα που θέτει η κ. Κατσέλη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πού πήγαν τα 100 δις., είναι χαρακτηριστικό της...
άγνοιας που έχει το ΠΑΣΟΚ για κρίσιμα θέματα της οικονομίας.
Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2003 ήταν 182.390 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2008 είχε ανέλθει σε 262.071 εκατ. ευρώ.
Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 79.681 εκατ. ευρώ.
Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης στην περίοδο 2004 – 2008 ήταν 7,5%, ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το 1981 έως σήμερα. Όταν στην περίοδο 1981 - 1989 του ΠΑΣΟΚ, ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 33,6%.
Παρ’ όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ ρωτά πού πήγαν τα χρήματα από τον πρόσθετο δανεισμό. Απαντώ:
Το 87% της αύξησης του χρέους οφείλεται σε ανελαστικές υποχρεώσεις που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το 2003 και οι οποίες βαρύνουν τον ελληνικό λαό έως σήμερα.
Και εξηγώ:
1. Το 62,5% του πρόσθετου χρέους πήγε για αποπληρωμή τόκων του χρέους των 182.390 εκατ. ευρώ που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το τέλος του 2003. Συγκεκριμένα, μιλάμε για 9.464 εκατ. ευρώ το 2004, 9.774 εκατ. ευρώ το 2005, 9.589 εκατ. ευρώ το 2006, 9.796 εκατ. ευρώ το 2007 και 11.206 εκατ. ευρώ το 2008. Παρά την ονομαστική αύξηση του χρέους, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη δαπάνη για τόκους έως το 2007, πριν δηλαδή ξεσπάσει ουσιαστικά η χρηματοοικονομική κρίση.
2. Το 12,5% του πρόσθετου χρέους πήγε σε πληρωμές εξοπλιστικών δαπανών. Πληρωμές για προμήθειες εξοπλισμών που έγιναν την περίοδο 2000 -2003. Πληρωμές, που θα βαρύνουν τους Έλληνες τα επόμενα τρία χρόνια με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 3 δις. ευρώ.
3. Το 3,3% του πρόσθετου χρέους πήγε για πληρωμές σε χρέη Νοσοκομείων. Πληρωμές που αφορούσαν την τρίτη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων, τα οποία είχαν δημιουργηθεί πριν το 2004.
4. Το 8,9% του πρόσθετου χρέους πήγε στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πληρωμές που έγιναν, προκειμένου το κράτος να ανταποκριθεί στους νόμους που ψηφίσθηκαν πριν το 2003 (Νόμος Βερελή για ΔΕΗ – ΟΤΕ, Νόμος Χριστοδουλάκη για ΙΚΑ – ΟΓΑ και άλλοι νόμοι για λοιπά ταμεία).

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

1. Το 8,8% του πρόσθετου χρέους πήγε για την κάλυψη του συνολικού Πρωτογενούς Ελλείμματος, το οποίο δημιουργήθηκε την περίοδο 2004 -2008.
2. Το 4% του πρόσθετου χρέους πήγε για πληρωμές σε Λοιπές Υποχρεώσεις. Περιλαμβάνουν πληρωμές και το καθαρό αποτέλεσμα από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κ.λπ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εάν θέλει συνεπώς το ΠΑΣΟΚ να ρωτά πού πήγαν τα χρήματα από τον πρόσθετο δανεισμό, ας κοιτάξει στον καθρέφτη..."

Ανώνυμος είπε...

Ο ανωτέρω Ανώνυμος 4:14 μμ, ζει στο ίδιο πλανητικό σύστημα με τους έλληνες ή σε κάποιο άλλο;
Διαφορετικά τι πίνει και δεν μας δίνει;

stefanos είπε...

Όταν μιά ομάδα ανθρώπων
δεν μπορεί να σταθεί αυτοκριτικά
στο "τι δεν πήγε καλά"
και ψάχνει δικαιολογίες
στην αυλή του κακού γείτονα,
τότε δεν μπορεί να διεκδικεί
ρόλους καθοδηγητή...

Αντί λοιπόν να μας πλασάρετε
τα κακογραμμένα ραβασάκια
που σας χορηγούν (άμεσα ή έμμεσα)
από Ρηγίλλης μεριά,
θα ήταν καλύτερο να τρέξετε
στις Τοπικές σας οργανώσεις
και να ζητήσετε εξηγήσεις
από αυτούς που εξόκειλαν το καράβι σας...

Μιλάω λάθος?

F5PILOT είπε...

Τελικά θα γραφείτε στο βιβλίο Γκίνες. Δυο βδομάδες πριν τις εκλογές συζητάτε για εκλογές τον Μάρτιο. Και το θέμα είναι ότι τις θέλετε για το εθνικό συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ (ΣΤΕΦΑΝΟΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ) ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ Η ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ Γ.Α.Π.!!!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 18, 2009 4:30 μμ

Το γαμημένο πρέπει να είναι πολύ καλό. Και γαμώ τις παραισθήσεις.

Πιάσε και μια μπανάνα για τον κύριο με τα κεφαλαία γιατί έμεινε παραπονεμένος.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΧΝΑ ΠΙΛΟΤΑΚΟ;
ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ ΠΙΛΟΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΜΟΥΓΓΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;!!!!!


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΕ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Ρε τι πλάκα έχετε. Να απαντήσω στις μαλακίες του έμπορα του Παπαθανασίου; Κάτσε πρώτα να βγεί βουλευτής γιατί τον βλέπω 5 επιλαχόντα στη Β Αθηνών.
Μετά τις εκλογές δεν θα το θυμάτε κανένας μόνο στις σχολές οικονομικών θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ , ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ Γ.Α.Π., ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!!