Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Σε λίγο οι «Global Warming Religion» θα μαλλιοτραβιούνται με τους «Global Cooling”!!!

Όλο και περισσότερο, εμφανίζονται απόψεις που αναγνωρίζουν στους «Global Warming» στοιχεία «θρησκευτικού χαρακτήρα» και φανατισμού που απειλεί παγκόσμιες ελευθερίες, ενώ θεωρείται ότι όλο και περισσότεροι κλείνουν το μάτι στους "αντιδραστικούς" «Global Cooling».

Λαμβάνοντας υπόψη τον εξαιρετικά κρύο χειμώνα που πέρασαν οι περισσότερες χώρες του κόσμου, επανεμφανίστηκαν θεωρίες παγκόσμιας ψύξης. Όλο και περισσότεροι εκφράζουν τον σεβασμό τους ή την περιέργειά τους για τις αντίστοιχες θεωρίες όπως δείχνει και η σχετική αναζήτηση του όρου στα διαγράμματα τάσεων της Google και στον αυξανόμενο όγκο αναζήτησης για τον όρο "global cooling" τους τελευταίους 12 μήνες. Αξιοσημείωτα είναι και τα αντίστοιχα αποτελέσματα για τον όρο "global warming" που παρουσιάζουν εντυπωσιακή πτώση.

Πριν λίγες μέρες το IBD editorial με τον ειρωνικό τίτλο « Cool And The Gang», σημείωνε:

1. Σύμφωνα με το «Canadian Ice Service» ο προηγούμενος αρκτικός χειμώνας ήταν τόσο βαρύς που ο «λυωμένος» πάγος της ηπείρου είναι στην πραγματικότητα 10 έως 20 εκατοστόμετρα παχύτερος από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

2. Οι πρόσφατες δορυφορικές εικόνες παρουσιάζουν ότι ο πάγος στους πόλους βρίσκεται σε near-normal επίπεδα κάλυψης, σύμφωνα με τον Josefino Comiso, ανώτερο ερευνητικό επιστήμονα της NASA.

3. Ο φετινός Χειμώνας ήταν ιδιαίτερα βαρύς. Το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ κέντρο εθνικών κλιματολογικών στοιχείων (NCDC) αναφέρει ότι πολλές αμερικανικές πόλεις και κωμοπόλεις κατέγραψαν τις πιο κρύες θερμοκρασίες τους, τον Ιανουάριο και στις αρχές Φεβρουαρίου. Η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο "ήταν 0,3 βαθμούς μειωμένη (ψυχρότερη) από το μέσο όρο του 1901-2000" ..

4. Το Οντάριο και το Κεμπέκ δοκιμάστηκαν φέτος από πολύ ισχυρές θύελλες χιονιού και πάγου. Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, στο Τορόντο κατεγράφησαν 79 εκατοστά χιονιού, "καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 66,6 εκατ. για ολόκληρο τον μήνα που κατεγράφη το 1950 (εποχή pre-SUV, pre-Kyoto, pre-carbon ).

Ο πρόεδρος της Τσεχίας
Vaclav Klaus που μίλησε στο «2008 International Conference on Climate Change» στη Νέα Υόρκη πιστεύει ότι υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες στη μεθοδολογία και στο φανατισμό του κομμουνισμού και της «θρησκείας» Global Warming:" Ως ένας από τους ανθρώπους που έζησαν κάτω από κομμουνιστικό καθεστώς το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής τους, αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι ο environmentalism αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της οικονομία της αγοράς και της ευημερίας παρά ο ίδιος ο κομμουνισμός. Αυτή η ιδεολογία θέλει να αντικαταστήσει την ελεύθερη και αυθόρμητη εξέλιξη της ανθρωπότητας με κάποιο κεντρικό (παγκόσμιο) προγραμματισμό."

Σημείωση: Το 2008 International Conference on Climate Change είναι η σημαντικότερη Διεθνής Διάσκεψη που επικεντρώνεται σε ζητήματα
global warming και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εκατοντάδες επιστήμονες, οικονομολόγοι, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο αντάλλαξαν απόψεις από τις 2-4 Μαρτίου 2008, στο «Marriott New York Marquis Hotel» . Στη Διάσκεψη παρεβρέθησαν και μίλησαν πλήθος πολιτικών και επιστημόνων.

Al Gore αν και προσεκλήθη να συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη, τελικά αρνήθηκε, αν και οι διοργανωτές είχαν εγγυηθεί την καταβολή των 200.000$ που απαιτεί για την παρουσία του, μια ομιλία και λοιπά έξοδα.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: