Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ : κάτι δε μ' αρέσει σ' αυτή τη λογοδοσία ή στάσου ρε και λογοδότησε

ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στους λόγους του προέδρου Γιώργου

Κάτι έχει πάθει ο Γιώργος Παπανδρέου και όπου κάτσει κι' όπου σταθεί υπόσχεται και ξαναυπόσχεται.....τι θα κάμει και τι θα ξεκάμει.

"Ακατάσχετη παροχολογία" λέγεται αυτή η πολιτική ασθένεια. Μέσα σ' αυτό το ντελίριο λέει και κάτι απίθανα και φοβερά πράγματα που συμβολίζουν και την ποιότητα της σκέψης του αλλά και τη γνησιότητα των προθέσεων του.

Μιλώντας στον τελευταίο του λόγο στην επανίδρυση της νεολαίας πασόκ, άλλη δουλειά δεν έχουν και ιδρύονται και επανιδρύονται αυτοί. Με ανέκδοτο μοιάζει αυτή η επανίδρυση. Σου λέει για να φανούμε ηγέτες τη διαλύουμε και σε λίγους μήνες την επανιδρύουμε με τα ίδια μέλη. Που θα πάει θα έχουν φρεσκαριστεί εν τω μεταξύ.

"Υπάρχει υποχρηματοδότηση της παιδείας και κατάρρευση της ποιότητάς της"
αυτό το πέτυχε ο Καραμανλής σε 3 χρόνια...... την κατάρρευσε την κακομοίρα.

"Δεσμεύομαι να αυξήσω από την πρώτη χρονιά τις δαπάνες για την παιδεία στο 5%"
όπου σταθεί ο πρόεδρος "δεσμεύεται"...κάτσε να σου κάμω μια δέσμευση κυρά μου.

"Θα δώσουμε πολύ χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου και το μόνο που ζητούμε είναι ανταπόδοση"
θα δώσει πολύ χρήμα του φορολογούμενου.....γλώττα λανθάνουσα...που θα πει ότι για να βρει αυτό το χρήμα θα ταράξει τον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτός ως μεγάλος τιμονιέρης ζητά μόνο "ανταπόδοση". Πρέπει όμως να μας εξηγήσει τι θα πει ανταπόδοση γιατί η μέχρι στιγμής "σοσιαλιστική" ανταπόδοση θα πει, αρπάξτε-αρπάξτε και σε 5 χρόνια παραγράφεστε.

"Για ένα πανεπιστήμιο που λογοδοτεί στην κοινωνία"
αυτή η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ άρχισε να μη μου αρέσει. Κάτι σε φασιστικό μου φέρνει.

Αλτ!! Στάσου ρε και λογοδότησε. Όλοι θα λογοδοτούμε στο ανώτατο προεδρείο του "πανελλήνιου σοσιαλισμού".

Έπειτα καταλήγει σε βαθιές φιλοσοφικοκοινωνικές διαπιστώσεις :
"Υπάρχει απομάκρυνση των νέων από την κοινωνία, τη Βουλή, την Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα. Δεσμεύομαι για τη συμμετοχή της νέας γενιάς παντού στην κοινωνία, τη Βουλή, την Κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, το κόμμα".

Εδώ καράφλιασα. Πως θα με βάλεις στα κόμματά σου, στην Κυβέρνηση σου ή όπου αλλού θες, αν εγώ δε γουστάρω να μπω. Πως δεσμεύεσαι για κάτι που δεν εξαρτάται από εσένα αλλά απόκλειστικά από τις διαθέσεις των άλλων ανθρώπων. Πως θα με βάλεις στην κοινωνία.......δηλαδή τώρα που ανήκω...στην α-κοινωνησία;

Μήπως δεσμεύεσαι για τη συμμετοχή και μόνο της πράσινης νομενκλατούρας στο φαγοπότι που ετοιμάζουν τα διψασμένα μέλη της πράσινης πανελλήνιας τσόχας;

1 σχόλιο:

ion είπε...

Μη τον αποπαίρνεις, του ξεφεύγουν ορισμένα. Παλιότερα δήλωσε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι λέει η...Μέκκα της Ορθοδοξίας :(

Την καλημέρα μου