Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Θερμή υποδοχή Σουλτς και Γιούνκερ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγχαρητήρια από τον Ντάϊσελμπλουμ

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ξεκίνησε τον κύκλο των διήμερων επαφών του (σήμερα και αύριο - 17 και 18 Φεβρουαρίου 2016) στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ...
... πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου υποδέχθηκε θερμά τον πρόεδρο της ΝΔ, όπου συζήτησαν για περισσότερο από μια ώρα όλα τα τρέχοντα θέματα.
Μετά την συνάντηση με τον Σούλτς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο εντευκτήριο των ευρωβουλευτών. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup πήγε στο εντευκτήριο των ευρωβουλευτών, μόλις έμαθε ότι εκεί βρίσκονταν ο Κυριάκος με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου.
Ο Ντάισεμπλουμ τον πλησίασε και τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα και ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε αν θα ευκαιρεί ώστε να συναντηθούν σήμερα ή αύριο. Ο Ολλανδός αξιωματούχος απάντησε θετικά και ο πρόεδρος της ΝΔ τον ρώτησε αν ισχύει το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουν απευθείας οι δύο τους.

Ακολουθεί η συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ και στις 13:00 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το απόγευμα συναντήθηκε με τους επιτρόπους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Πιέρ Μοσκοβισί και με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκι και Γίρκι Κατάινεν.


 Το προσφυγικό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συζητούνται και οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η πορεία της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δημιουργήσει την πεποίθηση ότι θα είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος συνομιλητής, όχι όμως δεδομένος. 
  • Πρώτη επιδίωξη του προέδρου της ΝΔ είναι να αποτραπεί το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας. 
  • Δεύτερη επιδίωξη είναι να ασκηθεί από την ΕΕ πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης. 
  • Τρίτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα που είναι αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ταυτόχρονα, την οικονομική και την προσφυγική. 

Το στίγμα που επιθυμεί να δώσει στις συναντήσεις του με τους ηγέτες και τους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι πιστεύει στην Ευρώπη, αλλά επιθυμεί και την ανανέωσή της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, δημοκρατική και ανθρώπινη.

Και ο μαραθώνιος των σημερινών ραντεβού ολοκληρώθηκε με την θερμή υποδοχή των Νεοδημοκρατών στις Βρυξέλλες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: