Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ευ. Μεϊμαράκης διαπιστώνει αδυναμίες στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Αδυναμίες εντοπίζει στη διαδικασία, σε ο,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος πρόεδρος του ...
.... κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι «έχουμε μια τεχνική διαδικασία για την οποία δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί».
«Εδώ το taxis πέφτει» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είπε, η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. είναι η μόνη χωρίς εκλογικούς καταλόγους.

Εξήγησε δε ότι απευθύνεται στους Νεοδημοκράτες και δεν «βλέπει» τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος με όρους εθνικών εκλογών, ενώ επεσήμανε ότι γι΄ αυτόν τον λόγο δεν τάχθηκε υπέρ ενός debate.
Ερωτηθείς σχετικά με την αναβολή των εκλογών, σημείωσε ότι «βεβαίως και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά δύο ημέρες πριν τις εκλογές», τόνισε όμως ότι όλοι οι υποψήφιοι λάμβαναν ενημέρωση ότι σύντομα θα λειτουργούσε το σύστημα.
Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι δεν ενοχλήθηκε τόσο που ζητήθηκε η παραίτηση του, αν και για πρώτη φορά ζητήθηκε παραίτηση προέδρου στη Ν.Δ., αλλά εξέφρασε την ενόχλησή του «για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις των συνυποψηφίων μου για την επιλογή της εταιρείας». Πρόσθεσε παράλληλα ότι η παραίτησή του έδειξε το ήθος του.
Εν συνεχεία, χαρακτήρισε «βασικό παράγοντα» τον κ. Σαμαρά, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθείται. Εκτίμησε δε ότι αν ο Πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δεν θα είχε επιδεινωθεί η κατάσταση των ταμείων και της οικονομίας γενικότερα και του καταλόγισε εκ νέου ότι «λέει ψέματα».
Ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, επεσήμανε ότι μετά τους χαρακτηρισμούς «κατάδικος» και «υπόδικος» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε βάρος του, στο debate προ των εκλογών, «δεν έχει νόημα να μιλήσω μαζί του». Διευκρίνισε πάντως ότι στα εθνικά ζητήματα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση.
http://www.naftemporiki.gr/story/

Δεν υπάρχουν σχόλια: