Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Κορυφώθηκαν σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 102ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, που ...
... διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 07:30 με Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο, ενώ στις 11:00 τελέστηκε η δοξολογία.
Ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις έκλεισαν με πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και παρουσίαση νέων εκθεμάτων (ημερολόγιο και αρχείο λιμενάρχου Χανίων, πλωτάρχη Γ. Κουρκούτη, ιστορικά κειμήλια Ιωσήφ Ε. Αναγνωστάκη, δωρεές Κώστα Τζωρτζάκη) καθώς και στο Δημαρχείο Χανίων.
Χθες, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου από τα σχολεία της πόλης των Χανίων. 
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής και στις 19:30 ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιδρύματος, στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: