Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προβληματισμός για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη

Συγκλονισμένη έχουν αφήσει την κοινωνία της Κρήτης οι δύο αυτοκτονίες γνωστών επιχειρηματιών σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το ...
 
βάρος των προσωπικών και οικονομικών προβλημάτων, αλλά και ο χαμός από το κρύο και τις κακουχίες ενός άστεγου, με αποτέλεσμα μέσα μόλις σε δύο 24ωρα να χάνονται τρεις άνθρωποι.

Η κρίση, τα οικονομικά προβλήματα, η κατάθλιψη και η κακή ψυχολογία, όπως αποδεικνύουν τα τραγικά αυτά συμβάντα, δεν κάνουν διακρίσεις. Πλήττουν εξίσου τόσο τους άλλοτε ισχυρούς συμπολίτες μας, που λυγίζουν βρισκόμενοι ξαφνικά αντιμέτωποι με τη δίνη των οικονομικών χρεών, όσο και τους άπορους, τους οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας, που γονατισμένοι μια ζωή από τα χαστούκια της μοίρας, ξεψυχούν αβοήθητοι στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια. Περιπτώσεις όμως που οφείλονται σε μια και μόνο αιτία... την κρίση.

Ήταν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν ο ήχος ενός πυροβολισμού που ακούστηκε αναστάτωσε το κέντρο του Ηρακλείου. Λίγο μετά η είδηση κυκλοφόρησε. Ο 60χρονος επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΕΓΟΗ Τάκης Παυλάκης αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του επί της 25ης Αυγούστου και Κορωναίου, όπου "παίχτηκε" η τελευταία πράξη του δράματος. Στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου, η σύζυγος του 60χρονου ήταν εκείνη που αντίκρισε πρώτη την τραγική εικόνα, ενώ τον πυροβολισμό άκουσαν περίοικοι, που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με τους άνδρες της Αστυνομίας να βρίσκουν τον 60χρονο στο υπνοδωμάτιο του βαριά τραυματισμένο από σφαίρα στο κεφάλι, έχοντας δίπλα του το περίστροφο που, όπως όλα δείχνουν, είχε στρέψει λίγο νωρίτερα στον εαυτό του, γράφοντας έτσι το δικό του επίλογο.

Ο 60χρονος παρελήφθη εν ζωή από ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με το πλήρωμα να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου ο άτυχος επιχειρηματίας να καταφέρει να φτάσει ζωντανός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ήταν όμως μάταιο... Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Νίκο Χαριτάκη, ο 60χρονος "έσβησε" κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς έφερε βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι.


Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και θλίψη τόσο στον επιχειρηματικό όσο και στον αθλητικό χώρο, ενώ με αίτημα του ΕΓΟΗ αναβλήθηκε το παιχνίδι με το Ραύκο.
Ήταν λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ μεταξύ άλλων ήταν και κάτοχος δύο μικρών αεροσκαφών. Η δεινή όμως οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα τον ανάγκασε να τα πουλήσει. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να παραχώρησε την κυριότητά τους σε άλλο γνωστό επιχειρηματία της πόλης, με αντάλλαγμα την πληρωμή μιας επιταγής, την οποία αδυνατούσε να καλύψει.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν με μεγάλη προσοχή το σπίτι κατάσχεσαν το όπλο που φαίνεται να είχε χρησιμοποιηθεί, όπως και ένα ακόμα που εντοπίστηκε. Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, παρά το ότι η οικογένεια του αυτόχειρα επιβεβαιώνει πως το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λαμβάνοντας και φαρμακευτική αγωγή.
Σημειώνεται πάντως πως, σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας στο χώρο, δε βρέθηκε κάποιο σημείωμα που θα μπορούσε να είχε αφήσει, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να δώσει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε μια χειρόγραφη διαθήκη του με παλιότερη ημερομηνία, με την οποία αφήνει στην κόρη του όσα εκτιμούσε ότι θα έμεναν αφού ξεκαθαρίζονταν οι οικονομικές του υποχρεώσεις.

Η δεύτερη αυτοκτονία σε δύο μέρες

Η δεύτερη αυτοκτονία και το δεύτερο οικογενειακό δράμα εκτυλίχτηκε ένα 24ωρο μετά το χαμό του 60χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία Τάκη Παυλάκη, αυτή τη φορά στη Χερσόνησο. Αφορά σε έναν 56χρονο, επίσης επιχειρηματία, ιδιοκτήτη καφετέριας και πατέρα τριών κοριτσιών, ο οποίος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο... Σημαδεύοντας τον εαυτό του με καραμπίνα νωρίς χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού του, στην παραλιακή λεωφόρο της Χερσονήσου και συγκεκριμένα στην κουζίνα.

Τον πυροβολισμό άκουσε η σύζυγός του, που έντρομη έσπευσε να δει τι συνέβη, για να τον αντικρίσει να κείτεται σε μια λίμνη αίματος.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η Σήμανση και ιατροδικαστής, που έκανε αυτοψία στο χώρο προκειμένου να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, τα προσωπικά και οικονομικά προβλήματα ήταν εκείνα που τον πίεσαν. Ωστόσο, ούτε στην περίπτωσή του βρέθηκε κάποιο χειρόγραφο σημείωμα.

Η είδηση, όπως ήταν φυσικό, βύθισε στο πένθος και στη θλίψη την περιοχή της Χερσονήσου, με τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τους γείτονες να μην μπορούν να πιστέψουν πως τα οικονομικά προβλήματα, που αποτελούν πλέον σκόπελο για όλους μας, και κυρίως για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών, μπορεί να όπλισαν το χέρι του, οδηγώντας τον στο απονενοημένο διάβημα.

ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΡΝΑΡΟΥ

"Έσβησε" περιπλανώμενος χωρίς καμία ελπίδα...

Μετά τις δύο αυτοκτονίες που καταγράφηκαν στο Ηράκλειο, από επιχειρηματίες που δεν άντεξαν την πίεση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια ενός άνδρα, ο οποίος περιφερόταν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, αποδεικνύοντας έτσι την άλλη όψη του νομίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση στην "καρδιά" της πόλης, χωρίς κανείς να μπορεί να του προσφέρει βοήθεια. Ο άνδρας μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Έφτασε νεκρός στο νοσοκομείο
Σύμφωνα όμως με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου Νοσοκομείου Νίκο Χαριτάκη, ο 60χρονος έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός και είχε σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: