Σχεδόν ένα στα δύο σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στην Κεφαλλονιά κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ Κεφαλλονιάς- Ιθάκης, τα 1.400 από τα ...


3.000 σπίτια, στα οποία έχει γίνει έλεγχος από μηχανικούς δεν μπορούν να κατοικηθούν αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, η μετεγκατάσταση δύο σχολείων, του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου καθώς του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι. 
Τα σχολεία, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου. 
Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτήρια.

 Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει το Ληξούρι με το Αργοστόλι και τα χωριά.
 Οι δρόμοι που είχαν κλείσει από βράχους δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, όμως λόγω των μετασεισμών και των νέων κατολισθήσεων που είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη προσοχή.

 Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εργαστηρίου Γεωφυσικής Γεωθερμίας, κάνει μετρήσεις εδαφικής παραμόρφωσης σε όλο το νησί με χρήση δεδομένων από δορυφορικά GPS, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο έχουν μετακινηθεί τα τεκτονικά μπλοκ της Κεφαλονιάς, λόγω του σεισμού.