Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές ιδρύει και ο Χατζημαρκάκης

Νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ιδρύει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του....

νέου κόμματος είναι η προώθηση των ελληνικών συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Οι αρχές και το όνομα του κόμματος θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, από τον κ. Χατζημαρκάκη και τους συνεργάτες του, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στις 1.30 μ.μ.

Παράλληλα, ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός ευρωβουλευτής, κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Χατζημαρκάκης, αφού χαρακτήρισε «θετική» την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, επεσήμανε ότι απαιτείται η προσοχή της Ευρώπης σ' ένα κίνδυνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια.

«Στην Ελλάδα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, «έχει διασφαλιστεί μόνο για ένα χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014».

«Από το 2015», συνέχισε ο κ. Χατζημαρκάκης, «υπάρχει ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους, θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών. Πώς θα αποπληρώσουν αυτά τα "κόκκινα δάνεια";».

«Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα;», αναρωτήθηκε ο κ. Χατζημαρκάκης , μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και κατέληξε: «Είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα που θα βρούμε μπροστά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: