Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τα ψέματα τέλειωσαν για την κυβέρνηση...

Επί τάπητος οι αντιδράσεις υπουργών και βουλευτών στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καλούνται λοιπόν σήμερα να ...

"τετραγωνίσουν τον κύκλο", βρίσκοντας ...
τη χρυσή τομή μεταξύ των όσων ζητούν, εδώ και καιρό, οι δανειστές μας και των απαιτήσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το πρόβλημα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκανε λόγο για αναμενώμενα προβλήματα «γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος του προγράμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι δανειστές μας δεν ζητούν νέα μέτρα, τουλάχιστον όχι τώρα αφού όπως είπε και ο Όλι Ρεν η συζήτηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014-15 και για το ύψος του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Υπ' αυτές τις συνθήκες, ομολογεί κυβερνητικό στέλεχος, ο Πρωθυπουργός δεν έχει παρά να επιμείνει στο «αφήγημα» περί εξόδου από τα μνημόνια, καλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
Από τη στιγμή που το θέμα του δημοσιονομικού κενού βγήκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το πρόβλημα, παραδέχεται στέλεχος με γνώση των συζητήσεων με την τρόικα, βρίσκεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει και από επιστολή των δανειστών μας στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Η τρόικα αξιώνει την πλήρη εφαρμογή των προτάσεων «με πολύ λίγες και καλά αιτιολογημένες εξαιρέσεις», αλλά ο κ. Χατζηδάκης και ο Πρωθυπουργός βρίσκονται αντιμέτωπη με μία μίνι ανταρσία έναντι των διαρθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνονται στο «tool kit» του ΟΟΣΑ.

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης και Μαξ. Χαρακόπουλος, αντιτίθενται στην επέκταση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, ενώ και ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης δεν συμφωνεί με την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός των φαρμακείων. Και αυτές λένε στελέχη της κυβέρνησης είναι δύο μόνο από τις αντιδράσεις.

Η χρονική στιγμή και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιχερήσουν να περάσουν τα εν λόγω μέτρα θα αποτελέσει και το βασικό μενού της συνάντησης των δύο ανδρών.
Άλλωστε, όπως παραδέχεται στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο το ΠΑΣΟΚ και την ερχόμενη Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι αποφασιμένοι να θέσουν τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Σε αντίθετη περίπτωση η μόνη λύση είναι οι κάλπες...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: