Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Η εξέγερση στο Κίεβο μέσα από 24 "καυτές" φωτογραφίες

Αποχωρούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, μετά την προειδοποίηση της υπουργού ότι εάν δεν απομακρυνθούν θα ...


εισηγηθεί κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Εκπρόσωπος των διαδηλωτών δήλωσε ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν τις αρχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαδηλωτές έκαναν έφοδο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το κατέλαβαν, στήνοντας οδοφράγματα γύρω από το κτίριο και καταστρέφοντας πορτρέτα του προέδρου Γιανούκοβιτς.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση και του Βίταλι Κλίτσκο, αρχηγού της αντιπολίτευσης με τη μεγαλύτερη απήχηση, ο οποίος κάλεσε σε αποχώρηση τους διαδηλωτές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας πως πρέπει να επιδιωχθεί πολιτική λύση.

Η ουκρανική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η υπομονή των διαδηλωτών έχει όρια.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν γνωστό πως είναι έτοιμα να επαναλάβουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση «παρά την απόπειρα των αρχών να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις και να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


Στο μεταξύ, ο επίτροπος Στέφαν Φούλε, επιστρέφει στην Ουκρανία για να προβεί σε άλλη μια απόπειρα μεσολάβησης στην πολιτική κρίση της χώρας. Ο Φούλε βρισκόταν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς και ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο Φούλε επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα στην Ουκρανία «για να συνεχίσει τις προσπάθειες να βοηθήσει να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο. Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον αναμένεται να ταξιδέψει επίσης μέσα στην εβδομάδα στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: