Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τραγικές ελλείψεις στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας

Ελλείψεις στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και 1.127 κενά σε καθηγητές, κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. 
Για το θέμα αυτό οι καθηγητές της ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση των γονέων και ...

κηδεμόνων και την Πανελλήνια Ένωση γονέων μουσικών Σχολείων διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 12.00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. 
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε πολλές περιοχές της χώρας τα κενά είναι μεγάλα (135 στο Ηράκλειο της Κρήτης και 135 στην Κοζάνη), ενώ σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται και τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης της Σάμου. 
 Καθηγητές από σχολεία του νησιού αναφέρουν ότι «λόγω έλλειψης καθηγητών στο Επαγγελματικό Λύκειο και στην Επαγγελματική Σχολή Σάμου, στο εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο και στην Επαγγελματική Σχολή Καρλοβάσου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κάθε εβδομάδα δεν διδάσκονται 287 ώρες σε μαθήματα ειδικότητας. 

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 75 μαθητές αυτών των σχολείων στη Σάμο απειλούνται να χάσουν τη χρονιά τους και να μην πάρουν ποτέ πτυχίο αφού από την επόμενη χρονιά οι μεν Επαγγελματικές Σχολές καταργούνται και στα Επαγγελματικά Λύκεια θα πάψουν και τυπικά να υπάρχουν οι καταργούμενοι τομείς!» 

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έστειλαν επιστολή και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς και τους ευρωβουλευτές. 
 «Απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, που είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται και των μνημονίων που έχουν υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ). 
Τα συνεχή βάρβαρα μέτρα τα οποία μας επιβάλλονται έχουν εξαθλιώσει όλους τους εργαζόμενους, έχουν αυξήσει την ανεργία και διαλύουν την κοινωνική συνοχή. 
Με τα μέτρα αυτά αυξάνεται αντί να μειώνεται το χρέος της χώρας μας» αναφέρεται στην επιστολή. 
«Ζητάμε τη δική σας παρέμβαση στα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να σταματήσει η πολιτική των μνημονίων που διαλύει το δημόσιο σχολείο και όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στη χώρα μας και εξαθλιώνει οικονομικά και εργασιακά όλους τους εργαζόμενους, αφήνοντας βεβαίως στο απυρόβλητο αυτούς που κατέχουν τον πλούτο» καταλήγουν οι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: