Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ενημερωτικά sites και blogs εμπιστεύονται οι πολίτες, στον πάτο της εμπιστοσύνης η τηλεόραση [έρευνα]

Αναξιόπιστα χαρακτηρίζονται τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι εφημερίδες, από τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Αντίθετα ως περισσότερο αξιόπιστες αναγνωρίζουν οι πολίτες τις ...

ενημερωτικές – ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τις οποίες εμπιστεύονται και περισσότερο για την ενημέρωσή τους.
Το 51% δηλώνει πως τα τηλεοπτικά κανάλια είναι απολύτως αναξιόπιστα και 31% πως τα εμπιστεύεται λίγο για την ενημέρωσή του. Αντίθετα μόλις το 3% υποστηρίζει πως τα εμπιστεύεται πολύ, 1% απόλυτα και 14% αρκετά. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εφημερίδες είναι 29% (καθόλου), 27% (λίγο) και 7% (πολύ), 2% (απόλυτα), 22% (αρκετά).

Διαβάστε επίσης:


Περισσότερο αξιόπιστες οι ενημερωτικές – ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς το 21% δηλώνει πως τις εμπιστεύεται «αρκετά» για την ενημέρωσή του, το 13% «πολύ» και το 5% «απόλυτα». Για τα blogs το 16% απαντάει «αρκετά» και το 9% «πολύ» και 4% «απόλυτα», ενώ αρνητικές απαντήσεις σχετικά με την αξιοπιστία τους δίνει το 26% (13% καθόλου, 13% λίγο).
 
Γενικότερα σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου) έως το 5 (απόλυτα) στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας τα παρακάτω μέσα», οι συμμετέχοντες απάντησαν: Ενημερωτικές – ειδησεογραφικές ιστοσελίδες 2,8, Blogs 2,6, Εφημερίδες / περιοδικά 2,2 και τηλεοπτικά κανάλια μόλις 1,7. Ωστόσο ενδεικτικό του κλίματος είναι πως κανένα μέσο δεν περνάει το 3.
 
(ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: