Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Όταν επιμένουν ότι δε γίνεται κούρεμα, να το περιμένετε! Κοινή λογική λέμε!

Παρατηρείστε τις σχεδόν σκηνοθετημένες ειδήσεις-διαρροές που αφορούν το ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους! Παρουσιάζονται με απόλυτη βεβαιότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν ...

προέλευση πάντα από αξιωματούχους της Ευρώπης. 
Λες και τους έχουν βάλει επίτηδες να αναμασάνε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Θυμίζουν τρέιλερ θρίλερ.
Αυτή τη φορά, το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, στην εφημερίδα «Bild». 
Τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια. 
Αυτοαναιρείται δηλαδή, μια και ξέρει πολύ καλά ότι από πλευράς Ελλάδος είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθούν συνθήκες αντιστροφής της κρίσης ή επανεκκίνησης της οικονομίας. 

Ακούστε τι απαιτεί ο Γερμανός: «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει» …. «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια από έξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα. 

Όταν μάλιστα λέει παρακάτω, ότι «το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής», σχεδόν απειλεί τον Αντώνη Σαμαρά. 
Του υπενθυμίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να ξεχάσουν τις διαρκείς βοήθειες δισ. απέξω. Με τα δισ. αυτά, η κυβέρνηση, αγοράζει μόνο χρόνο. 
Κάτι παραπάνω ξέρει ο τραπεζίτης. Όπως επίσης ξέρουμε ότι ο Αντώνης προσπαθεί διακαώς να αγοράσει χρόνο επέκτασης στο Μαξίμου. Με κάθε κόστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: