Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το κράτος αρπακτικό καταδικάζει όσους του χρωστούν σε οικονομικό θάνατο

10 χρόνια αφαίρεση φορολογικής ενημερότητας : Η αρπακτική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της άτυχης αυτής χώρας προχωράει σε ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο. Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων όσοι, πολίτες ή επιχειρηματίες, αποδεδειγμένα, ...

κατόπιν εξαντλητικών ελέγχων και κατάσχεσης κάθε περιουσιακού τους στοιχείου, έχουν παρόλα αυτά χρέη προς την εφορία, τα οποία θα είναι ανεπίδεκτα εισπράξεως, θα τιμωρούνται επιπροσθέτως με οικονομικό θάνατο διαρκείας 10 ετών. 
Στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και συνεπώς δεν θα μπορούν να ξαναγίνουν οικονομικά ενεργοί. 
Η αδυναμία να γίνουν οικονομικά ενεργοί, να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, να επιχειρήσουν το ο,τιδήποτε, ισοδυναμεί με καταδίκη σε πείνα, φτώχια, δυστυχία.
Το πιο προκλητικό είναι ότι το κράτος, αφού χρεοκόπησε το ίδιο σπαταλώντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι διέλυσε την ιδιωτική οικονομία, τώρα μέσω της άγριας φορολογικής επιδρομής, δημιουργεί το ίδιο τις συνθήκες μη πληρωμής των υπέρογκων φόρων που καθίστανται «ανεπίδεκτοι εισπράξεως». 
Με ποια λογική η οικονομική αποτυχία πρέπει να τιμωρείται με θάνατο; 
Με ποια λογική παραβιάζεται βάναυσα το δίκαιο και η αναλογικότητα στον επιμερισμό των ποινών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της Γεν. Γρ. Εσόδων, δικαίωμα στην ζωή έχει μόνο το κράτος. 
Το σπάταλο, αυταρχικό, αναποτελεσματικό, αδηφάγο, κράτος. 
Η Δράση ζητά να αποσυρθεί πάραυτα η εγκύκλιος αυτή που προσβάλλει βάναυσα την λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 
Πάνος Μιχαλόπουλος 
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: