Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Σβόμποντα: Κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις της Τρόικα

Επίθεση κατά της Τρόικας αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τις περικοπές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, μιλώντας στο Στρασβούργο. «Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, παρά την ...

καλή θέληση και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την Τρόικα, η οποία προβάλλει κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα, αναφέροντας ως παράδειγμα το ζήτημα των πλειστηριασμών. 
Ο Αυστριακός πολιτικός υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει πάρει τον δρόμο του και έχουν ήδη γίνει πολλά βήματα, έστω κι αν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα όσα προβλέπονται». 
Στο σημείο αυτό, ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στην Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες. 
Αναφερόμενος προσωπικά στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ο Χάνες Σβόμποντα δήλωσε ότι όσο περισσότερες συνεντεύξεις δίνει, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών στις χώρες της κρίσης- και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η όποια αξιολόγηση των κρατών-μελών από τον αρμόδιο Επίτροπο γίνεται με τρόπο που να προωθεί τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του. 
 Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια: