Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Προφητικό άρθρο στην Die Welt: Η σωτηρία της Ελλάδας είναι σκηνοθετημενη, η λιτότητα την οδηγεί στον θάνατο [02ΙΑΝ2013]

Με ένα άρθρο-καταπέλτης ο Γερμανός δημοσιογράφος Χένρικ Μπρόντερ επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνία, που κρύβει η λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Παράλληλα επισημαίνει ότι η «σωτηρία» της χώρας μας γίνεται όχι για τον λαό αλλά για ...


χάρη των τραπεζών.
«Αντί να βοηθούμε σκεπτόμαστε το δικό μας συμφέρον, ήρθε η ώρα να επιδείξουμε ευσπλαχνία» αναφέρει ο Γερμανός Χένρικ Μ. Μπρόντερ στην εφημερίδα Die welt που κατά κύριο λόγο φιλοξένει συντηρητικό κοινό στις σελίδες τις και σε προηγούμενα δημοσιεύματα έχει κάνει επικριτική αναφορά στην Ελλάδα και την ύφεση την οποία διανύει.
Ο τίτλος του άρθρου φαντάζει ιδιαίτερα προκλητικός καθώς κάνει λόγο περί σκηνοθετημένης σωτηρίας της Ελλάδας. 
 Ο διάσημος δημοσιογράφος και συγγραφέας που έχει πολωνόεβραικές ρίζες υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα πάθη των Ελλήνων και αντί να βοηθά σκέφτεται το ίδιον όφελος.
Καλεί τους συμπατριώτες του να δείξουν επιτέλους ευσπλαχνία για την Ελλάδα, η οποία μέσω της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που της επιβάλλεται από την τρόικα οδηγείται στην οικονομική εξόντωση όπως ακριβώς οδηγήθηκε η Γερμανία στην απόλυτη ταπείνωση με τους επαχθείς όρους που επέβαλε η συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι οποίο θεωρούνται συνυπεύθυνοι και για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . «Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι Έλληνες βιώνουν σήμερα τις δικές τους Βερσαλλίες που αποσαφηνίζονται στην άνευ όρων υποταγή στα κελεύσματα των Βρυξελλών», γράφει ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει διδάξει τους Γερμανούς πως «η συλλογική τιμωρία» είναι ανεπίτρεπτη και σίγουρα αναποτελεσματική.
Ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ αναφέρει το παράδειγμα του Χότζα ο οποίος άφηνε νηστικό το γάιδαρό του για να κάνει οικονομία και όταν εκείνος πέθανε από την πείνα μονολόγησε «τι κρίμα, πέθανε εκεί που είχε αρχίσει να συνηθίζει χωρίς φαγητό».
Ο δημοσιογράφος με αυτό τον τρόπο επιχειρεί τον παραλληλισμό της Τρόικας με τον Χότζα και την Ελλάδα στο ρόλο του γαϊδάρου. «Η Ελλάδα οδηγείται στο θάνατο μέσω της λιτότητας και μάλιστα από αυτούς που είναι συνυπεύθυνοι για την κατάστασή της»ενώ παρατηρεί ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η αποτροπή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όχι της Ελλάδας.
Τα δισεκατομμύρια της βοήθειας σύμφωνα με τον ίδιο «μετακινούνται από εδώ και από εκεί, από τον έναν λογαριασμό στον άλλον και από τη μία τράπεζα στην άλλη προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια που διασφάλισε η Ελλάδα και προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση, όχι της ελληνικής οικονομίας, αλλά των τραπεζών».
Μάλιστα επισημαίνει το φαύλο κύκλο χρηματοδότησης της χώρας προς όφελος των τραπεζών και στηλιτεύει το γεγονός ότι η Γερμανία πουλά εξοπλιστικά συστήματα στην Ελλάδα χωρίς η τελευταία να διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για την εξαγορά τους.
«Είναι μέρος της σκηνοθεσίας όταν προσποιούμεθα ότι εμείς βοηθούμε τους Έλληνες με νέα δισεκατομμύρια κάθε φορά, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους. Αυτοί που προσφέρουν βοήθεια βοηθούν κυρίως τους εαυτούς τους προκειμένου να παραμείνουν στο παιγνίδι».

Ο διάσημος δημοσιογράφος τονίζει πως: «Το χειρότερο είναι ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενεάς. Νέοι Έλληνες που δεν έχουν προοπτική εύρεσης εργασίας στην χώρα τους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή εγκαταλείπουν τις προσπάθειες».
Αναφέροντας ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής πραγματικότητας και της πληθώρας ανέργων που αδυνατούν να απορροφηθούν από τους κλάδους τους λόγω της ύφεσης που μαστίζει και πρόκειται να στιγματίσει τους νέους

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη απόδειξη πως έχει αρχίσει ήδη ένα εμφύλιος πόλεμος. Δεν είναι μόνο ο Νότος που επαναστατεί ενάντια στον Βορρά, είναι η εξέγερση του 'όχλου' εναντίον της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, η οποία έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες το νέο της ανάκτορο» κάνοντας έμμεση αναφορά στο Νόμπελ Ειρήνης που απέσπασε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφορά της στη σταθερότητα της γηραιάς ηπείρου.
Συνεχίζοντας δηλώνει: Στο βωμό αυτής της «ανέμελης κατοικίας θα πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα προς παραδειγματισμό, όπως έκαναν παλαιότερα οι αυστηροί γονείς με τα ατίθασα παιδιά τους προκειμένου να πειθαρχήσουν εγκαίρως».
Τέλος, αναφέρεται στο «τεκμήριο της αθωότητας το οποίο δεν ισχύει για την Ελλάδα που η ολότητας της βρίσκεται στην ίδια βάρκα και φέρουν ευθύνη ο ένας για τον άλλο όπως ο Αλί Μπαμπά για τους 40 κλέφτες του».
Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία «για να φανταστεί κανείς ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ακόμη λιγότερη φαντασία απαιτείται για να μαντέψει κανείς τι θα γίνει με τον Χότζα που με τόση συνέπεια έμαθε στον γάιδαρό του να μην τρώει πια», καταλήγει σκωπτικά ο Χένρικ Μ. Μπρόντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: