Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ετοιμάζουν το Χρύσανθο για υπουργό Οικονομικών;

Δεύρο έξω .... Χρύσανθε!
Φημολογείται ότι υπάρχει ανασχηματισμός στην ατζέντα του πρωθυπουργού για το προσεχές διάστημα. Κυρίως λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών και για να αποκομίσει η κυβέρνηση κάποια επικοινωνιακά οφέλη, τώρα που ....


όλες οι δημοσκοπήσεις κινούνται εναντίον της. 
Εξάλλου αυτή η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα τερτίπια της επικοινωνίας (δια της προκλήσεως του χάους αρκετές φορές) σε μέγιστη μορφή πολιτικής στρατηγικής. 
Με τέτοια κοινωνική κατάρρευση και ανθρωπιστική κρίση, η "επικοινωνία" είναι το μόνο όπλο που της απέμεινε με δεδομένη και τη συμβολή του συνόλου των καναλιών προς αυτή την κατεύθυνση. 
Ποτέ άλλοτε τα κανάλια δεν χρησιμοποιήθηκαν τόσο απροκάλυπτα, μονομερώς, μονοδιάστατα και υστερικά για τη χειραγώγηση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης … 

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο επικεντρώνεται γύρω από την οικονομική πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα. 
Ο οποίος εννοείται ότι εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική του Μαξίμου αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Who cares? Διαβάζει κανείς τα ψιλά γράμματα; Παιχνίδια εντυπώσεων να παίζονται, ιδίως όταν αυτό είναι εφικτό … 

Για να καμφθούν λοιπόν όλες οι ενδονεοδημοκρατικές αντιδράσεις έριξαν στο γήπεδο:
πρώτον την είδηση του ανασχηματισμού (άρα μπορεί κι΄ εσύ διαφωνούντα βουλευτάκο, να γίνεις υπουργός, άρα κάτσε καλά Γεράσιμε) 
και δεύτερον την είδηση της αντικατάστασης του Στουρνάρα, από το Χρύσανθο Λαζαρίδη, για να καμφθούν όλες οι αντιδράσεις. Οι πιστοί αναγκάζονται τώρα να στηρίξουν ψυχή τε και σώματι το alter ego του πρωθυπουργού. Ποιος θα τολμήσει να κάνει παιχνίδια και να ρίξει την κυβέρνηση; 

 Έχει όμως τα κότσια ο πρωθυπουργός Αντώνης να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ματ; 
Σε ποιόν θα κάνει τότε αντιπολίτευση η "γνήσια δεξιά φωνή του Μαξίμου", η λεγόμενη "Δημοκρατία";

Ο Χρύσανθος για όσους δεν το ξέρουν κάνει και τώρα από το Μαξίμου, κουμάντο στο υπουργείο Οικονομικών και οι βουλευτές κατηγορούν την «πολιτική Στουρνάρα». 
Άρα γιατί να το διακινδυνεύσει και να παίξει με τη φωτιά, καίγοντας τον πιο στενό του σύμβουλο; 

Ολόκληρη η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σχεδιάζεται από το Χρύσανθο και εκτελείται από τον δύσμοιρο Στουρνάρα. 
Κάποιοι ξεχνάνε ότι ο Χρύσανθος είναι στυγνός τεχνοκράτης. 
Εξάλλου, εαν ο Χρύσανθος δεν ενέρινε, τίποτα δεν θα προχωρούσε στην κυβέρνηση. 
Λόγω της απεριόριστης εξάρτησης που έχει ο Σαμαράς από τον σύμβουλό του. 
Κάποιοι κάνουν λόγο για ψυχασθενικής φύσεως εξάρτηση. 

 Συμπέρασμα: οι διαρροές αυτές βγαίνουν στον αέρα για να διαψευστούν. Αν ο Σαμαράς έκανε κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι βρίσκεται στο τελευταίο το σκαλί. Αισθάνεται την ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάζεται να ρίξει στην πιάτσα το βαρύ πυροβολικό που διαθέτει … Βγάλτε τώρα συμπέρασμα για το ποιόν του πυροβολικού που έχει στο Μαξίμου, ο «no 1821» Ηγέτης Αντώνης Σαμαράς! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: