Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Κλήθηκε και ο Παπαντωνίου (του Χρηματιστηρίου) για κακούργημα. Να δείτε που θα καλέσουν το μισό ΠΑΣΟΚ!

Κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, για τα έτη 2010 και 2009 απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ...

πράξη της απόκρυψης για το 2009 είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ για το 2010 - σύμφωνα με τον νέο νόμο - είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 
Το ζεύγος Παπαντωνίου θα δώσει εξηγήσεις όχι μόνον για τους λόγους της απόκρυψης του εισοδήματος τους, αλλά και για την προέλευσή του. 
 Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, υπόθεση για την οποία ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο. 

Η υπόθεση, για την οποία καλείται εκ νέου ο πρώην υπουργός, αφορά το ποσό ύψους περίπου 1,33 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, αλλά ούτε και τα επόμενα έτη. 

Σε βάρος του κ. Παπαντωνίου εκκρεμεί ποινική υπόθεση για φοροδιαφυγή που αφορά την περίοδο 2000 ώς 2010, φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε ύστερα από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ για τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: