Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Ξεκάθαρη απάντηση για τους πλειστηριασμούς ζητά ο Κακλαμάνης

Ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέθεσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, ο ...

βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να πληροφορηθεί αν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το ζήτημα των πλειστηριασμών. «Η βούληση της πλειοψηφίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη υπέρ της μη άρσης των πλειστηριασμών. Οφείλει όμως, να μάθει και ο ελληνικός λαός ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών για το θέμα» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

1 σχόλιο:

Vasilis Papoutsakis είπε...

Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζεται ότι η πρώτη κατοικία μέχρι τις 31/12/13 δεν κατάσχεται για ποσά έως 200.000 ευρώ.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με τον νομοθέτη, υπάρχει προστασία από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και μόνο από τις τράπεζες για συνολικές οφειλές έως και 200.000 ευρώ.

Η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου είναι πλέον πολύ κοντά και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη μη άρση του καθεστώτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Ερωτάται ο υπουργός:

- Υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας;

- Αν υπάρχει θα ήθελα να μου κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας».