Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στον αέρα ο προεκλογικός προϋπολογισμός. Στάζει αίμα και οδηγεί σε επιπλέον μέτρα. Τρόμο προκαλεί το #success_story !

Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, κρατικός Προϋπολογισμός είναι τόσο αιμοσταγής και τόσο ξεκρέμαστος. Προσπαθούν μέσω επικοινωνιακών τρικ να μας πείσουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Θα μας φέρει … 

«πρωτογενές πλεόνασμα» και θα ρέει το μέλι! 
Στα λογιστικά τρικ φυσικά! 
Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βαθύτατα αντιαναπτυξιακό σχέδιο και απολύτως φορομπηχτικό και αντικοινωνικό. 
Ανά πάσα στιγμή καταφθάνει Συμπληρωματικός που τινάζει τον κατατιθέμενο Προϋπολογισμό στον αέρα και λόγω του ακαθόριστου δημοσιονομικού κενού, θα οδηγήσει σε επιπλέον νέα μέτρα, περισσότερους φόρους! 
Αυτά «υπόσχεται» μόνο η κυβέρνηση του «21» και της διαπλοκής ... 
Αυτό το «Σχέδιο» συντάχτηκε αποκλειστικά και μόνο για να το παρουσιάσει σήμερα ο υπερδεξιός Αντώνης στην Μέρκελ και να υφαρπάξει μια …. θετική δήλωση! 
Ένα βλέμμα της Άντζελας, μόνο φτάνει!
Τι ξεπεσμός για μια Κυβέρνηση που επαγγέλλονταν αγώνα μέχρις εσχάτων κατά του Μνημονίου, Ζάππεια και Αναδιαπραγματεύσεις. 
Πράγματα που εις γνώσιν τους (και αυτό είναι το τραγικό) δεν θα γίνονταν ποτέ! Δεν θα είχαν ποτέ το θάρρος να απαιτήσουν μια άλλη εναλλακτική και αναπτυξιακή πολιτική.
Τελικά τι μας φέρνει αυτός ο βουτηγμένος στα αίματα Προϋπολογισμός; 
Νέα βαριά λιτότητα, νέα μέτρα και περικοπές 6 δις €, από πολίτες που δεν έχουν τις βασικές τους ανάγκες να καλύψουν. 
 Το success story του Σαμαρά συμπληρώνεται από την … 
  • μείωση κατά 18,4% των δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Κοινωνική Πολιτική, 
  • 6% στην Παιδεία, 
  • 13,6% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων 
  • και αύξηση 137,3% στη φορολογία νομικών προσώπων, 
  • 11,5% στο φόρο εισοδήματος, 
  • 41,5% στους φόρους περιουσίας! 
Και κάπως έτσι θα επιτευχθεί το κόλπο του πρωτογενούς πλεονάσματος για να χαίρονται οι ένοικοι του Μαξίμου. Μακριά βέβαια πό την κοινωνία που βυθίζεται σε μεγαλύτερη κρίση και ύφεση!

 Παρατήρηση: ο Προϋπολογισμός θέτει ως στόχο, υπεράνω όλων, την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, άνευ κόστους! Ακόμα και αν επιτευχθεί δε θα είναι βιώσιμο γιατί δεν επικεντρώνεται στην πολυπόθητη Ανάπτυξη, αλλά στην λεηλασία της εθνικής οικονομίας και των πολιτών. Στην ύφεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: