Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα εναντίον Άδωνι [video]

Πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα, αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για τη δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές, απηύθυνε ο...


υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. 
Έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ότι ο νόμος για την κινητικότητα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών, είναι ίσοι, και αν κάποιοι νομίζουν ότι γεννήθηκαν στις Βερσαλίες και οι άλλοι είναι κατώτεροι αυτό δεν μπορεί να γίνει». 

Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση, αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.
«Έτσι όπως πάμε θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή. Αυτή είναι για εμάς η ανηθικότητα», τόνισε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε:
«Μας κάνετε κρατήσεις, εμείς τα θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν παιδεία, υγεία. Μπορεί να λέτε ότι θα ξανακτίσετε από την αρχή την πρωτοβάθμια υγεία αλλά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική σας, για αυτό θα κάνουμε αντίλογο που θα περιέχει θέσεις. Το λέω για να έχουμε καθαρά χαρτιά».
«Η αναμόρφωση του συστήματος της πρωτοβάθμιας υγείας για εμάς είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. Έχετε απόλυτο δίκιο που λέτε ότι πρέπει να γκρεμιστεί και να ξανακτιστεί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Κάποιοι θα ξεβολευτούν, γιατί ήταν πολύ ευνοημένοι από το προηγούμενο σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να είναι ένα σύστημα υγείας αξιόπιστο, που θα δίνει παροχές, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα έχει ανασχετικό χαρακτήρα σε ένα ποσοστό 35% που πηγαίνει στα νοσοκομεία, ενώ θα έπρεπε να έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα. Είμαστε έτοιμοι, ανοικτοί στο διάλογο.
Απευθύνω πρόσκληση και στο ΚΚΕ και στα άλλα κόμματα, και στους απεργούς, που σήμερα έκλεισαν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές πολιτικές.
Κάποιοι θα ξεβολευτούν, που ήταν ευνοημένοι από το προηγούμενο σύστημα». «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτά που λέτε. Ελεύθερη αγορά και ενιαίο ισότιμο σύστημα υγείας είναι ασυμβίβαστα», αντέτεινε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε:
«Στον χώρο της υγείας, το κράτος και οι κυβερνήσεις έκτισαν συμμαχίες με τμήματα μεσαίων στρωμάτων, επιχειρήσεων και εργαζομένων. Αυτές τις συμμαχίες τώρα τις σπάτε χάρη του μνημονίου. Γι αυτό έχετε οξυμένες αντιδράσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και οξύτητα αιτημάτων».

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8189.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: