Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μήπως είναι ώρα ο κ. Παπουτσής να πάρει τα... παπούτσια στο χέρι;

Ρεσιτάλ ανικανότητας και απόλυτου αποσυντονισμού δίνει η Κυβέρνηση Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες.
Μετά το φιάσκο και το διασυρμό του ευνομούμενου Κράτους από τους... λαθρομετανάστες της Νομικής και τους αναρχοαυτόνομους αριστεριστές και
Συριζαίους «αλληλέγγυους», ήρθε και το χθεσινό τραγικό συμβάν στο Ρέντη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο παλληκάρια, 22 και 23 χρονών.
Δύο ήρωες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι να προασπίσουν το βιος και τη ζωή των συμπολιτών τους.

Τα κροκοδείλια δάκρυα Κυβέρνησης και ΝΝΔ όχι μόνο δεν παρηγορούν, αλλά και εξοργίζουν τους Έλληνες. Γιατί και τα δύο μεγάλα παλαιά κόμματα εξουσίας, έχουν αποδοθεί σε συναγωνισμό ανευθυνότητας και διάλυσης της Δημόσιας Τάξης και της Ασφάλειας των πολιτών. Το καθένα, όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ασκεί δριμεία και ακραία κριτική για ζητήματα ασφάλειας και τάξεως, ενώ όταν καλείται να κυβερνήσει επιδίδεται σε πράξεις απαξίωσης και ευτελισμού των σωμάτων ασφαλείας της πατρίδας μας.

Είναι και οι δυο τους συνένοχοι για το μπάχαλο και τους θανάτους των αδικοχαμένων αστυνομικών. Όχι μόνο των τελευταίων θυμάτων -Γεώργιου Σκυλογιάννη (ετών 22) και Ιωάννη Ευαγγελινέλη (ετών 23)- αλλά και όλων όσων έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος κατά το παρελθόν. Πληρώνοντας τα λάθη και τις αβελτηρίες της εκάστοτε πολιτικής (κυρίως) ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ή (σήμερα) Προστασίας (;) του Πολίτη, που αδυνατεί να «προστατεύσει» ακόμη και τους αστυνομικούς υπαλλήλους του!!!

Σε κάθε περίπτωση, το ελάχιστο που οφείλει ο Πρωθυπουργός αυτή την ώρα -για να εκτονωθεί όπως-όπως το βαρύ κλίμα στην κοινωνία και την αστυνομία- είναι να στείλει τον κ. Παπουτσή στο σπίτι του! Το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, απαιτούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση «παραιτήσεις» για ό,τι συνέβαινε στον τόπο. Ήρθε η ώρα να δώσει, έστω και την υστάτη στιγμή, τουλάχιστον ένα μικρό δείγμα συναίσθησης των τεράστιων ευθυνών που το βαρύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: