Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Να επέμβει άμεσα η αστυνομία και να σταματήσει τη μαφία της παραλιακής Ηρακλείου.

Τέλος στα μαφιόζικα «χτυπήματα» των νονών της νύχτας επιχειρούν να βάλουν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο αναμένεται άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή.
Ο έλεγχος της περιοχής, στην οποία βρίσκεται ο κύριος όγκος των νυχτερινών καταστημάτων της πόλης, αποτελεί το «μήλον της έριδος» για τους νονούς της νύχτας, καθώς τα χρηματικά ποσά που «παίζονται» εκεί είναι τεράστια, κάτι που σημαίνει ότι και τα λεφτά από την… προστασία είναι διόλου ευκαταφρόνητα.
Ως γνωστόν μεγάλο μέρος της νεολαίας συνωστίζεται σε αυτά, προκειμένου να διασκεδάσει μέχρι πρωίας. Οι εκβιαστές ζητούν ποσά της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ για μηνιαία προστασία κάθε καταστήματος, ταρίφα η οποία κυμαίνεται ανάλογα και με την κίνηση που έχει κάθε μαγαζί.
Το τελευταίο μπαράζ πυροβολισμών σε καταστήματα της παραλιακής, σε συνδυασμό με τα αιματηρά περιστατικά που είχαν σημειωθεί έξω από το ίδιο κατάστημα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει πυροβοληθεί δύο φορές, έχουν προβληματίσει την αστυνομία, η οποία πλέον αναμένεται να λάβει δραστικά μέτρα για την πάταξη αυτών των φαινομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, πρόκειται να δημιουργηθεί και να ενεργοποιηθεί ομάδα αστυνομικών, η οποία θα έχει μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της βίας στην παραλιακή. Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, με σκοπό οι κινήσεις των αστυνομικών να είναι περισσότερες, αλλά στοχευμένες. Θα στηθούν δηλαδή μπλόκα, ενώ και οι έλεγχοι θα είναι πιο συστηματικοί, ένα έργο το οποίο στην πράξη αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ ακόμη δυσκολότερη είναι και η σύλληψη των δραστών, και αυτό γιατί οι ίδιοι οι καταστηματάρχες που δέχονται τις επιθέσεις, στις καταθέσεις τους στην αστυνομία δηλώνουν άγνοια για το ποιος θα μπορούσε να έχει προβεί σε αυτές τις δολοφονικές ενέργειες. Τηρούν με λίγα λόγια τον άτυπο νόμο της σιωπής, όπως σχολιάζει και ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Κώστας Κουζέλης. Έτσι αποκρύπτονται σε πολλές περιπτώσεις στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συλλήψεις.
Μπαράζ «χτυπημάτων»
Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ των μαφιόζικων «χτυπημάτων» στην παραλιακή οδό έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.
Αρχικά οι άγνωστοι δράστες, «γάζωσαν» γνωστό νυχτερινό κατάστημα με 30 σφαίρες και εξαφανίστηκαν. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου, στις 5.45 το πρωί άγνωστοι πυροβόλησαν επανειλημμένα με πυροβόλο όπλο τη γυάλινη πρόσοψη νυχτερινού καταστήματος, το οποίο δεν λειτουργούσε, ενώ μια βραδιά αργότερα, στις 10.10 μ.μ. άγνωστος, έφτασε πεζός ως την πρόσοψη του ίδιου μαγαζιού, που είχε «γαζωθεί» μια εβδομάδα πριν και άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς.
"Πάταξη της ασυδοσίας στην παραλιακή", του Ανδρέα Κριτσωτάκη, στην "ΤΟΛΜΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: