Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Τα "Μέσα Μαζί" πρό "σοσιαλιστικής" κυβερνήσεως και τώρα......

Ίσως έχει κουράσει η κατά διαστήματα σύγκριση των ιδίων γεγονότων και η αντιμετώπιση τους από τα ΜΜΕ , blogs κλπ. πρό Σοσιαλιστικής κυβερνήσεως και τώρα....


Όσο όμως και να θέλει κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τουλάχιστον την υπενθύμιση.
Από χθες που πλήττει η κακοκαιρία την χώρα μας , έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια , έχουν αποκοπεί χωριά λόγω αδιάβατων δρόμων , δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους , χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό .

Τί διαβάζουμε στις εφημερίδες;;;
ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ που απλά κάνουν αναφορά στο γεγονός !!!

Ελευθεροτυπία : Ένας νεκρός στο Βόλο από την κακοκαιρία
Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας
Αγνοείται 46χρονος στην Πιερία

Τα ΝΕΑ: Δεκάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Αθηνών – Πατρών
Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία


ΕΘΝΟΣ:«Εβρεξε» προβλήματα
Ενας νεκρός, ένας αγνοούμενος και καταστροφές από τη σφοδρή κακοκαιρία. Ζημιές στα Μέθανα και στα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού. Καταστράφηκαν καλλιέργειες σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα. Πλημμύρες στην Αργολίδα. Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου


Καθημερινή :Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία
Νεκρός ιστιοπλόος στο Βόλο, αγνοείται 46χρονος στην Πιερία. Πλημμύρες καταγράφηκαν σε σπίτια και καταστήματα.

Για τα ίδια προβλήματα όταν κυβερνούσε η Ν.Δ τα πρωτοσέλιδα ήταν γεμάτα με τίτλους :

ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΆΦΑΝΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ


Το θέμα αυτό δεν είναι κομματικό.
Είναι ένα πρόβλημα που αφορά την κοινωνία και επηρεάζει την δημοκρατία.
Ένα ολιγοπώλιο στην ενημέρωση επιλέγει πως και πόσο θα επηρεάσει την κοινή γνώμη , οι κανόνες δεοντολογίας είναι μόνο για να παραβιάζονται .
Ο σκεπτόμενος πολίτης εύκολα συμπεραίνει ότι αφού ακόμα και στα φυσικά φαινόμενα υπάρχει αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αντιμετώπισή τους γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν ΜΟΝΟ τα ίδια συμφέροντα , στα θέματα που δεν είναι τόσο απτά και ξεκάθαρα , η παραπληροφόρηση και η κοροϊδία έχουν την τιμητική τους.

Ας μην ψάχνουν λοιπόν μέσω ειδικών εκπομπών στην Τ.V οι κ.κ Σ.Φυντανίδης , Καψής , Μανδραβέλης κλπ τον λόγο που έχουν κατακρημνιστεί οι κυκλοφορίες των εφημερίδων , τα αιτία είναι μπροστά τους, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανατρέξουν στο αρχείο των εφημερίδων τους .
αναδημοσίευση από τον Αντίλογο

5 σχόλια:

Ζημιάρης είπε...

Εκεί που θα σκάσουμε στα γέλια είναι με αυτά που θα λένε τα Γιωργοκάναλα στις φωτιές του χρόνου (άν και δεν βλέπω να κρατήσουν μέχρι τότε):

F5PILOT είπε...

Μα αφού η ανίκανη κυβέρνηση μας έχει αφήσει ήδη χρόνους και με την διαφορά στο 10.5%.
Αχαχαχαχαχα

Ζημιάρης είπε...

Τί λέει αυτός ρε παιδιά και γελάει μόνος του;
Προφανώς δεν διαβάζει τις αναρτήσεις αλλά τα αχα χα χα τί είναι;.
Νευρικό γέλιο σε έχει πιάσει από τα φάρμακα βρε κακομοίρη;

SADEN είπε...

πιλότε για να σε κάνω αρχιπιλότο να γράφεις πρώτος!!!

Πάσχος Μανδραβέλης είπε...

Εγώ, επειδή ανέτρεξα στο αρχείο μου, βρήκα αυτό:

«Ένα παράδειγμα: χειμώνας έρχεται και θα πλημμυρίσουν κάποια μέρη της Ελλάδος. Θα δημιουργηθεί η γνωστή επικοινωνιακή κρίση. Τα κανάλια θα δείχνουν χείμαρρους. Θα παρουσιάζουν συνεντεύξεις ανθρώπων που έχτισαν πάνω στα ρέματα (νύχτα για να μην τους αντιληφθεί το κράτος) να ωρύονται «που είναι το κράτος;» Φέτος η διαχείριση μπορεί να είναι απλή και αποτελεσματική. Είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ επέτρεψε κι ευλόγησε την αυθαιρεσία -μέχρι κι άγαλμα προς τιμήν της ήθελε να κάνει. Ουδείς θα μπορεί να ρίξει ψόγο στη νυν κυβέρνηση για τις πλημμύρες. Αν όμως δεν υπάρξει μια αποφασιστική οικιστική πολιτική το φθινόπωρο του 2005, όταν θα έχουμε και πάλι πλημμύρες, καμιά επικοινωνιακή πολιτική δεν θα μπορεί να σώσει την κυβέρνηση από το πολιτικό κόστος. Όσοι πουν ότι «φταίει το ΠΑΣΟΚ» απλώς θα γίνουν περίγελος. Άρα η επικοινωνιακή πολιτική για τις πλημμύρες δεν φτάνει. Χρειάζεται και η πραγματική πολιτική. Η λύση του προβλήματος.»

«Απογευματινή» στις 26.9.2004

http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1117:2009-01-08-14-04-45&catid=67:2008-09-01-08-36-34&Itemid=89

Ολες οι κυβερνήσεις έχουν μια περίοδο χάριτος. Ακόμη και η προηγούμενη...