Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Κύριε βουλευτά πότε ακριβώς ξεκινάνε οι διορισμοί των άνεργων παιδιών της Κρήτης;

Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν για άλλη μια φορά τα χρόνια προβλήματα και την προεκλογική παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως στις επαρχιακές της διαστάσεις. Ο καημός της επαρχιακής ελληνικής οικογένειας είναι να μπει το παιδί στο δημόσιο. Να βάλει έστω το ποδαράκι του. Όποιος δεν μπορεί να βάλει το παιδί του στο δημόσιο είναι ξοφλημένος και χωρίς κόζι!
Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς να καλύψει τις απαιτήσεις των οπαδών της σε αυτό το χώρο των απαιτήσεων. Οι προσλήψεις αναδείχτηκαν, και πάλι, στην Κρήτη, σε προνομιακό πεδίο προεκλογικής δράσης του Πασόκ. Οι υποψήφιοι βουλευτές που υπέκυψαν στον πειρασμό των εύκολων υποσχέσεων …… κέρδισαν! «Σου δίνω το λόγο μου». «Μα δώσαμε τα χέρια μας».
Η ροπή της κοινωνίας προς το Πασόκ σε αυτές τις εκλογές ήταν φανερή, προ πολλού. Έτσι είναι λογικό οι ψηφοφόροι να στραφούν στα γραφεία του Πασόκ, τις κλαδικές και τους τοπικούς παράγοντες που έχουν διασυνδέσεις. Ξέρουν το βουλευτή ή έχουν πρόσβαση στα κεντρικά της Ιπποκράτους. Γνωστός μου «έδωσε» είκοσι ψήφους στο Πασόκ, για ένα διορισμό. Μη νομίζετε ότι είκοσι ψήφοι είναι πολλοί με τον τρόπο που ψηφίζουν πολλές οικογένειες στην Κρήτη! Μεγάλες οικογένειες έχουν ακόμα και εκατό ψήφους που πάνε μονοκούκι ανάλογα με τα υπεσχημένα! Και το μονοκούκι καταμετράται πολύ εύκολα σε χωριά που ψηφίζουν 50 ή 150 ή 200 άνθρωποι. Στη δική μας περιοχή υποψήφιος απέσπασε δεκαπέντε ψήφους από τη ΝΔ για το διορισμό μιας κοπέλας. Μάλιστα οι τελευταίοι ψήφισαν φανερά, εκτός παραβάν για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία από την πλευρά του υποψήφιου και του πατέρα της κόρης. Τάπαιξε η δικαστική αντιπρόσωπος! Τώρα περιμένουν το ….. διορισμό φυσικά ή τον πούλο!
Κυρ Βουλευτά, θα ήταν κρίμα να μη διοριστούν τα παιδιά με τόσο αγώνα και ποδαρόδρομο που έριξαν για τη νίκη του κόμματος. Άσε τα σημαιάκια που κούνησαν στη συγκέντρωση του Πασόκ στο Ηράκλειο ή τις "χαμένες" φωνές τους, που ακόμα ψάχνουν να βρουν από τα συνθήματα και τους καβγάδες που έριξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: