Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο πρόεδρος Γιώργος θέλει εκλογές αλλά δε μας λέει τίποτα για το πώς θα κυβερνήσει. Απλά δεν υπάρχει σχέδιο αλλά μόνο συμφέροντα!

Θα έχετε προσέξει ότι η στρατηγική του Πασόκ κυριαρχείται από εκλογολογία, προεδρολογία και τρομολαγνεία προσφάτως λόγω «της γρίπης του εννιά». Τα δελτία ειδήσεων πιστά στις εντολές της Ιπποκράτους επικεντρώνουν την ενημέρωσή τους στα θέματα που θέτει το επικοινωνιακό μάνατζμεντ του κινήματος. Μην τυχόν φανεί ότι χαλάνε το χατίρι του γίγαντα-προέδρου Γιώργου. Άντε να μεσολαβήσει καμιά «οριστική» δήλωση Μανώλη….. Πάει για πεπόνια στον κάμπο ο Μανώλης ή θα κάτσει στο μαντρί; Ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας! Ο πρόεδρος Γιώργος και τα ΜΜΕ προσπαθούν να βυθίσουν τη χώρα σε μια ατέρμονη εκλογολογία με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές και στη συνέχεια με τον βομβαρδισμό των δημοσκοπήσεων να «την αντικαταστήσουν» με τον περισσότερο φιλικό σε αυτούς και βατό, πρόεδρο Γιώργο και τους φωστήρες συμβούλους του. Το Πασόκ είναι εθισμένο στην καταστροφολογική αντιπολίτευση και στις φρούδες υποσχέσεις όταν πρέπει να πείθει το εκλογικό κοινό ότι μόνο αυτό είναι ικανό να κυβερνά τη χώρα. Οι υπόλοιποι θα καταποντίζονται στην απολυταρχική κριτική και στις προβοκάτσιες των ΜΜΕ που ελέγχει ο μηχανισμός των κρατικοδίαιτων συμφερόντων. Η διαπλοκή δηλαδή μεταξύ Πασόκ-ΜΜΕ και συμφερόντων, πολύ κρατά κρατεί. Ίσως είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ.
Όλοι στο Πασόκ θεωρούν τις εκλογές λύτρωση, δηλαδή θα οδηγήσει στις καρέκλες το «βαθύ κράτος» του κινήματος. Θα έρθει η πολυπόθητη "αναδιανομή της εξουσίας"! Κανένας όμως δεν ασχολείται με την επόμενη μέρα. Τι θα γίνει την επομένη των εκλογών; Πως θα κυβερνήσουν; Ο τρόπος που θα χειριστούν και πάλι την εξουσία είναι φυσικά σχεδόν απόλυτα προβλέψιμος όσο και αν επιμένουν κάποιοι «to give a chance» στον Γιώργο και …. «ίσως» αυτή τη φορά δεν θα κάμουν τα λάθη του παρελθόντος. Άδικος ο κόπος τους. Ο πρόεδρος του Πασόκ αποφεύγει να διευκρινίσει το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει γιατί έτσι θα φανεί σε ποιους έχει τάξει και τι. Άρα καλύτερα τρομολαγνεία παρά πραγματικές προτάσεις για τα προβλήματα του τόπου, πολλά εκ ων οποίων οφείλονται στην αλόγιστη διακυβέρνηση της εικοσαετίας Πασόκ.
Αν η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, τι ακριβώς κυβέρνηση εννοούν οι Μεσσίες του κινήματος; Τα μέχρι τώρα δείγματα προτάσεων δείχνουν διαπλοκή, εκδικητικότητα και ερασιτεχνισμό. Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του Γιώργου ή μήπως μιλάμε για ανεπεξέργαστες προτάσεις άσχετων συμβούλων, όπως φαίνεται! Ο Παπανδρέου υποχρεούται να δώσει σαφή δείγματα διακυβέρνησης γιατί η πλειοψηφία του κόσμου (ακόμα και οπαδών του Πασόκ) αμφιβάλλει για τις ικανότητες του και τον στηρίζουν αποκλειστικά και μόνο λόγω του ονόματος που φέρει. Προθέσεις μόνο βλέπουν και καμία πρόταση ουσίας. Ο αδίστακτος καταγγελτικός λόγος των ΜΜΕ και του κινήματος μπορεί να φέρει δημοσκοπικά οφέλη κανένας όμως δεν εγγυάται την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Γιώργου.

2 σχόλια:

stefanos είπε...

Γύρισα...
ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς επανήλθες Στέφανε.
Αλήθεια για την συνέντευξη Μανώλη κανείς στο Πρώτο Θέμα σήμερα τίποτα?