Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Κατ' εντολήν του πρωθυπουργού:«Θα εμβολιασθούν άπαντες»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα.
Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.
Ανέφερε ότι θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο και τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όταν υπάρξει τυπικά έγκριση από την Ευρώπη.
Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.
Ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε στον πρωθυπουργό και στα μέλη της Επιτροπής το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρόβλημα, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα.
Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει επιστημονική αβεβαιότητα, σύμφωνα δε με το ακραίο σενάριο μπορεί να νοσήσει παγκοσμίως το 30% ή το 40% του πληθυσμού.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και σημείωσε πως δεν συντρέχει σε καμία περίπτωση λόγος πανικού ή ανησυχίας. «Δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας», ανέφερε και στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο κ.Αβραμόπουλος επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποκρύψει στοιχεία. «Η καλλιέργεια πανικού κι η ανεύθυνη πολιτικολογία που παρατηρήθηκε πριν από λίγο καιρό γύρω από τη νέα γρίπη, υπονομεύουν την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και την παραγωγική διαδικασία του τόπου», συνέχισε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' εντολήν του πρωθυπουργού:«Θα εμβολιασθούν άπαντες»??
Ωχχ ο γιγαντοτεράστιος σωτήρας απο την Ραφήνα και την Λούτσα θα σώσει την ανθρωπότητα απο τον θάνατο, να του κάνουμε άγαλμα λοιπόν να τον προσκυνάμε?

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ανώνυμε, εσύ να ακολουθήσεις τον σωτήρα Γιώργο που έκανε πολιτικό θέμα τον... ιό!!!

Ο Υιός της καταστροφής...!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε ανώνυμε είναι γιγαντοτεράστιος ο σωτήρας απο την Ραφήνα!
Γιατί σε στενοχωρεί τόσο η αλήθεια;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ.

http://assets.in.gr/dGenesis/
assets/Content60/Issue/2006/
08/25/16_h.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο πρωθυπουργός δηλώνει συνολικό εισόδημα από κοινού με τη σύζυγό του 143.406,96 ευρώ, εκ των οποίων τα 94.553,04 ευρώ ήταν η βουλευτική του αποζημίωση. Διαθέτει συνολικά 15 ακίνητα + 1 στη Ραφήνα που έχει μεταβιβάσει την υψηλή κυριότητα στα δυο παιδιά του. Ειδικότερα, έχει 2 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, 3 διαμερίσματα στην Αθήνα , 2 διαμερίσματα και 1 αποθήκη στη Φιλοθέη, 2 αγροτεμάχια στην Κύθνο και 1 αγροτεμάχιο στην Πρώτη Σερρών, 1 οικόπεδο με σπίτι και αποθήκη στη Μύκονο, 1 σπίτι στη Ραφήνα 275 τμ, 1 σπίτι στην Πρώτη Σερρών και μισό σπίτι στην Πρώτη Σερρών. Στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία από κοινού με την μητέρα του και τα 2 παιδιά του που ανέρχεται σε 187.506 ευρώ συν 153.659 δολάρια που επένδυσε το 2007 σε ομόλογα. Πούλησε αμοιβαία αξίας 19.134,37 ευρώ. Επίσης έχει καταθέσεις από κοινού με τη μητέρα του και τα παιδιά του: 152.600 ευρώ, 16.749 δολάρια και , 524 λίρες Αγγλίας. Διαθέτει ένα αυτοκίνητο 1800 κυβικά καθώς και ένα σκάφος 8 ατόμων από κοινού με τη σύζυγό του.