Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Μια διάψευση που εκθέτει την Ιπποκράτους και τον Παπανδρέου

Του Κωνσταντινου Zουλα
Με τη φωτοτυπία μιας χειρόγραφης σελίδας από ένα «Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων» που ουδόλως περιποιεί τιμή σε ένα κόμμα που κατείχε, και κυρίως διεκδικεί, την εξουσία, το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε χθες να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κ. Θ. Τσουκάτου ότι το 1999 κόμισε στα ταμεία του ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens. Στη φωτοτυπία που διένειμε το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει γίνει την κρίσιμη περίοδο καμία εγγραφή στη στήλη που περιγράφεται ως «οικονομική εξόρμηση» του κόμματος. Η επιλογή, ωστόσο, της Ιπποκράτους να δημοσιοποιήσει ένα χειρόγραφο που προδίδει τον εντελώς πρόχειρο και ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο καταγράφονταν εκείνη την εποχή οι «οικονομικές ενισχύσεις» στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βέβαια αποδέκτη μόνον τον κ. Τσουκάτο...
Με τη χθεσινή του κίνηση είναι προφανές ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ επί του κ. Κ. Σημίτη και από όσες ύποπτες υποθέσεις πιθανώς εμπλέκονται συνεργάτες του. Με την ίδια επιλογή, ωστόσο, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου παραμένει έκθετος, καθώς αποδεικνύεται ότι χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να αποδοκιμάσει έστω και εμμέσως τον τρόπο που τότε λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να έχει καλέσει τον κ. Τσουκάτο για εξηγήσεις στα όργανα του κόμματος, αντί να προτιμήσει την εύκολη επικοινωνιακά λύση της διαγραφής του. Τη ρήξη πάντως του κ. Παπανδρέου με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει και το αίτημα που κατέθεσε χθες στη Βουλή το κόμμα του για την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, προκειμένου, όπως υπογραμμίστηκε από την κ. Μαρία Καρακλιούμη, «να διερευνηθεί άμεσα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σε όλο το εύρος της για όλους και όλα». Φράση που επίσης επιβεβαιώνει ότι ο κ. Παπανδρέου ουδόλως προτίθεται να καλύψει στο εξής οποιαδήποτε σκιά προκύψει για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας παράλληλα από τη Ν. Δ. να πράξει το ίδιο για τις δικές της ημέρες διακυβέρνησης. Οπως ελέχθη από την Ιπποκράτους, «είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Ν. Δ. για να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από την ομηρεία επιλεκτικών διαρροών».

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Απολογία Τσουκάτου με παραδοχές για πολιτικό χρήμα
Της Ιωαννας Mανδρου

Αν στη Γερμανία πολλοί μίλησαν για πολιτικό χρήμα που έρρευσε στα ταμεία των πολιτικών μας κομμάτων από τη Siemens, στην Ελλάδα η πρώτη επίσημη αναφορά έγινε από τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο που απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερος με μικρή χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Τσουκάτος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή σήκωσε την κουρτίνα των κομματικών ταμείων και μίλησε γραπτώς στο υπόμνημά του για διπλά βιβλία, για χρηματοδοτήσεις πάνω από το νόμιμο όριο και για υποκρισία που διέπει στους πολιτικούς σχηματισμούς, όπου όλοι γνωρίζουν, όπως αναφέρει, πώς γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις και τα κομματικά συνέδρια.

Στο υπόμνημά του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που από την αρχή αυτής της υπόθεσης, μίλησε -όπως και χθες- για «επίσημα βιβλία, όπου έγινε έλεγχος από τον οποίο ουδέν προέκυψε» για το 1 εκατ. μάρκα. Ο ίδιος συνέδεσε μάλιστα τη στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ ευθέως με τον φόβο που πολιτικού κόστους. «Είναι γνωστό», αναφέρει στο υπόμνημά του, «στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου». Και σε άλλη παράγραφο με έμφαση σημειώνει: «Οποιος επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία το πράττει όλως προσχηματικά. Σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα 'χει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από τη συντήρηση ενός «κατά συνθήκη ψεύδους»». Καταλήγοντας τονίζει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά εκείνη την περίοδο. Και πάνω απ' όλα, έπρεπε να ακούσει εμένα».

Στο υπόμνημα περιγράφεται με την εμπειρία του ανθρώπου που ξέρει τα πράγματα εκ των έσω πώς γίνονται οι χρηματοδοτήσεις στα κόμματα εν όψει των εκλογών. «Γνωρίζουν οι πάντες», αναφέρει, «πως καμία μεγάλη χορηγία -άνω του νομίμου ορίου των 15.000 ευρώ- δεν αναγράφεται στα επίσημα βιβλία. Οι μεγάλοι χρηματοδότες έθεταν άλλωστε ως προϋπόθεση τη διακριτικότητα και την ανωνυμία για προφανείς λόγους, αλλά και γιατί σχεδόν όλοι χρηματοδοτούσαν ταυτόχρονα και τα δύο μεγάλα κόμματα». Ο κ. Τσουκάτος αρνήθηκε ότι το 1 εκατ. μάρκα είχαν σχέση, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, με τη σύμβαση ΟΤΕ - Siemens, επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αποστροφές του υπομνήματος όπου καθαρά μιλάει για πολιτικό χρήμα, όταν αναφέρεται στο 1 εκατ. μάρκα, αρνείται όμως ότι γνώριζε τότε την παράνομη προέλευσή του. Επικαλείται μάλιστα μία προς μία τις καταθέσεις όλων των στελεχών της γερμανικής Siemens (Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ) και άλλων που έχουν μιλήσει για «χρήσιμες πληρωμές στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας» για να καταλήξει στην παραδοχή πως και το 1 εκατ. μάρκα «προοριζόταν για την πολιτική». Μάλιστα το εντάσσει στο πολυσυζητημένο 2% των πολιτικών πληρωμών της Siemens.

«Σημαντική υπόθεση»
Βεβαίως, αναφέρεται και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και από τον ανακριτή γι' αυτό, στην πρωτοβουλία του Μιχ. Χριστοφοράκου να δοθούν τα χρήματα αυτά για την προεκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ. Για την ίδια την υπόθεση, τοποθετείται στο υπόμνημά του ανάγοντάς την σε μείζονος σημασίας, καθώς, όπως αναφέρει, «η υπόθεση Siemens δεν μπορεί να συρρικνωθεί στις σχέσεις της με τον ΟΤΕ. Είναι πολύ βολικό για το κομματικό κατεστημένο για να είναι αληθινό», υποστηρίζει.

Ο ανακριτής, μετά την απολογία, επέβαλε στον κ. Τσουκάτο χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου δίχως την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100062_02/07/2009_320671

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ!
ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΤΕ
ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ ΣΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ
ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
(Η Αλικη στο Ναυτικό:
γιατί "ναυτάκια" ήσαστε)
Η΄ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ
ΜΑΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΧΟΡΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ..

ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΞΙΑ
ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ
ΓΙΑΤΙ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ"
ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ
ΤΟ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΡΜΟ
ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ?

ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ Ο ΓΑΠ:
ΕΛΑΤΕ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ,
ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ...
ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΤΑΝ...

Ο ΣΟΥΒΛΑΚΙΑΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΝΔ.
(ΣΤΗ MAYO ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ
ΤΗΣ SIEMENS – ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕ
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ SPOTS)!

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?
ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΣΠΙΤΙ-ΣΠΙΤΙ?
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ…

ΕΔΩ Ο Κος ΖΟΡΜΠΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 4 ΕΚΑΤ.
(ΔΕΞΙΟΣ, ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
ΑΛΛΑ ΕΝΤΙΜΟΣ!)
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ...
ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ?
ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ "ΓΡΑΦΙΚΟ"!
ΠΟΙΟΙ? ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!
ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ...
ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,
ΤΑ "ΩΡΑΙΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΤΕ
ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..

* ΔΙΑΡΡΕΥΣΑΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ,
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

* ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΕ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ
ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΦΑΓΑΤΕ
ΤΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΤΩΝ 4,5%

* ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΑΘΕΙΣ
ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΙ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ!
ΑΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ
ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΕΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.
(ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ,
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΙ Ο ...ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ..
ΝΑΙ.. ΝΑΙ..
ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ -ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ-
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
ΑΝΤΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ)..

* ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕ
Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
(ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ
ΜΕΘΟΔΙΚΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ?)
ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ
ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ..

* ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ
ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ – ΕΔΕ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ…
ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!

* ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ)
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΝΙΔΑ:
ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ
(ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ)

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
ΤΑ «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ» ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..
Η’ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ
ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ...

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!

ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΩΡΩΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ…
ΟΥΣΤ ΦΑΥΛΟΙ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΙ
ΟΥΣΤ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ OFF-SHORE
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ C4I
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ SIEMENS
ΟΥΣΤ ΡΕ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…

ΑΝΙΚΑΝΟΙ…

Ανώνυμος είπε...

Εσυ με το ..σεντονι παραμασχαλα που τριγυρνας σε ολα τα site και γραφεις ..και γραφεις...ενω σε εχει το κομμα "γραμενο" ποτε θα το παρεις αποφαση οτι ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ;;;"εκει" θελω να δω με τι μουτρα θα δεις τον...ξερεις εσυ...σε εχει υποψην του ο "μαγκας" και δε σε ξεπλενει ουτε ο Δουναβης..χαχαχαχαχα....υστερικε!