Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Και ο «Ελεύθερος», πρώην δεξιά εφημερίδα, στα νύχια του «πανελλήνιου σοσιαλισμού».


Το σχέδιο του Πασόκ για πλήρη άλωση του τύπου συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς. Άλλη μια εφημερίδα που άλλοτε στήριζε τη Νέα Δημοκρατία, επιτέλους ….. είδε φως. Κατάλαβε πόσο αποτυχημένος είναι ο Καραμανλής και πόσο ανίκανη η ΝΔ και δεν το κρύβει πλέον.
Το Πασόκ δεν γίνεται να προχωρήσει χωρίς τον Τύπο υποδουλωμένο και χειραγωγημένο. Για να κυριαρχήσουν η δημαγωγία και το ψέμα απαιτείτε η σιωπή των δημοσιογράφων. Όσο περισσότεροι σιωπήσουν τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Ο «Ελεύθερος Τύπος» έκλεισε, η «Καθημερινή» κόβει φλέβες για τον αρχηγό πρόεδρο Γιώργο και τώρα πήρε το δρόμο για τα πράσινα σαλόνια και ο «Ελεύθερος», μια μικρή μεν δεξιά εφημερίδα που η στροφή της δείχνει τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο του τύπου.
Προσέξτε τα τελευταία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας: στις 21 Ιουλίου το επιτελείο της εφημερίδας, βλέπει πανστρατιά και μέτωπο κατά του καημένου του Γιώργου από τη χούντα των συνταγματολόγων, τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τους Εκσυγχρονιστές. Όλοι εναντίον της αλήθειας και του Γιώργου. Στις 22 Ιουλίου επιτίθεται προσωπικά κατά του Καραμανλή. προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στον πρόεδρο Γιώργο. Εξάλλου ο Καραμανλής είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ άρα εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της η ιδιοκτησία της εφημερίδας! Στις 23 και 24 του μηνός αναφέρεται υποτιμητικά στον Πρωθυπουργό και στο πρωτοσέλιδο αλλά και σε διάφορα σημεία εντός της εφημερίδας. Απαξιωτικά σχόλια που σε κάποια σημεία θυμίζουν ή παραπέμπουν (λες και υπάρχει συνεννόηση) στην εμπάθεια των αποκαλυπτικών, δήθεν δημοκρατικών blogs!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάς Exastal οτι πρίν πέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1989 όλος ο δικός του παραδοσιακός τύπος (πλήν της Αυριανής) είχε στραφεί εναντίον του?
Ξεχνάς τον τίτλο του Έθνους του Μπόμπολα την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές τον Ιούνιο του 1989 που ηττήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου για πρώτη φορά?
ΕΠΕΣΕ Ο ΦΑΥΛΟΣ έγραφε.
Έτσι είναι όλος ο τύπος συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος πέφτει ολόκληρος πάνω στο μέλι, εκεί που θα δεί οτι προβλέπεται η μελλοντική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Άν έδινε στον Ελεύθερο λιγάκι διαφήμιση ο Καραμανλής νας δείς πως θα άλλαζαν πάλι ρότα.
Τί τα θές, τί τα γυρεύεις.
Οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων και των καναλιών δεν είναι ΑΠΛΟΙ επιχειρηματίες.
ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ είναι!
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
(Αναρωτιέμαι πώς υπάρχουν ακόμη μαλάκες που δίνουν έστω και ένα ευρώ για να τους κάνουν οι εφημεριδάρχες φτηνή προπαγάνδα).
Μαζοχιστές είναι μερικοί άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

otan ena komma grafei to tupo tou sta palia tou upodhmata ti perimenei?

Ανώνυμος είπε...

o tipos tis kentrodexias exei perissotera na kerdisei an erthei to pasok
kai "dorakia" tha pairnei opos palia gia na thavei themata kai lefta apo varonous tin nd gia na tous diafimizei..
koroida einai na ipostirixoun tin ideologia pou ipotithete exoun ? otan i alithini tous einai i tsepi ?