Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Γιωργάκη, κάνεις περίγελο το Σύνταγμα!

Κάποιοι έπρεπε να δώσουν μια σοβαρή απάντηση στα γελοία επιχειρήματα των συνεργατών του Παπανδρέου αλλά και στον ίδιο για τον τρόπο που χειρίζονται, κουραστικά και μονότονα, το αίτημά τους για πρόωρες εκλογές! Η βουλιμία για εξουσία, τους έχει τυφλώσει και δεν βλέπουν ότι εμπαίζουν το θεσμό του Προέδρου αλλά και χειρίζονται το Σύνταγμα και τους νόμους λες και είναι προσωπική τους υπόθεση. Λες και πρόκειται για κτήμα τους. Η νοοτροπία αυτή δεν απέχει πολύ από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη και την δημοκρατία εν γένει οι στελεχάρες του κινήματος. Είναι να μην πάρουν φόρα και στη συνέχεια όλα τους ανήκουν μια και είναι «σοσιαλιστές» και «μεγαλοδημοκράτες»!
Τις πρέπουσες απαντήσεις έλαβαν ο πρόεδρος Γιώργος και οι στενοί του σύμβουλοι από τους συνταγματολόγους και συνάμα ΑνδρεοΠαπανδρεϊκούς : Γ. Κασιμάτη και Δ. Τσάτσο. Ο Κασιμάτης έθεσε την ηθική διάσταση της πρόκλησης εκλογών με πρόσχημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή και στη συνέχεια ο Δ. Τσάτσος, περισσότερο κατηγορηματικός αρνείται ότι ….. η επίκληση του εθνικού συμφέροντος, μπορεί να «εκτοπίσει τις πρόνοιες του Συνταγματικού νομοθέτη που, ούτως ή άλλως, προσδιορίζουν και προστατεύουν...» το θέμα της εκλογής του Προέδρου. Μάλιστα συνιστά στον κ. Κάρολο Παπούλια "...να αρνηθεί" την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών..." προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του Συντάγματος.
Στην πραγματικότητα οι Ανδρεοπαπανδρεϊκοί του «κινήματος» στέλνουν μήνυμα στον Γιώργο και τους συν αυτώ. Δεν είναι τυχαίο που δύο άνθρωποι που διετέλεσαν στενοί συνεργάτες του Α. Παπανδρέου αρνούνται και αποδομούν τις εκλογολογικές επιλογές του προέδρου του Πασόκ. Ο απρεπής και προσβλητικός τρόπος που εμπλέκει στις κομματικές του επιδιώξεις το πρόσωπο και τον θεσμό του Προέδρου, ο Γ. Παπανδρέου, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στείλει η Ανδρεοπαπανδρεϊκή πτέρυγα το δικό της μήνυμα στο σημερινό Πρόεδρο του Πασόκ.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είπε ότι το εθνικό συμφέρον υπερτερεί του συντάγματος και της ερμηνείας του. Οποιαδήποτε συγγένεια με τα λεγόμενα της χούντας του 1967 είναι συμπτωματική...........

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε λίγο στο Press.
Σημίτη κανονίζει για πρόεδρο της δημοκρατίας, Σημίτη τον αρχιερέα της διαπλοκής όπως τον έλεγε πρό του 2004 συμφωνημένα κόλπα με διάφορους Τσάτσους και Κασιμάτηδες.
Ο Παπούλιας σε ηλικία 80 σύν με σοβαρότατα προβλήματα υγείας δέν πρόκειται να δεχτεί ούτε ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Σε σοβαρή πηγή μας λες να απευθυνθούμε ρε μεταρρυθμιστή.
Στο βρώμικο άντρο του Γιομπαζολιά.
Ήμαρτον.

Ανώνυμος είπε...

Άν δέν είναι σοβαρή πηγή το Press γιατί έχει τόσο τεράστια επισκεψιμότητα και συμμετοχή που δέν την φτάνουν όλα τα υπάρχοντα υπόλοιπα blogs μαζί?
Απορία.

Unknown είπε...

ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΟΙΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΔΟΜΙΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ..ΚΑΙ...ΠΟΣΑ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ...ΑΠΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ....ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Peter Pan κάνεις το ίδιο ακριβώς λάθος που κάνει και το Πασόκ.
Ταυτίζετε το κομματικό σας συμφέρον με το εθνικό. Αυτό είναι κατάλυση της δημοκρατικής σκέψης και προσβάλλει κάθε σκεπτόμενο πολιτικό όν.
Καλύτερά να ηρεμήσετε λίγο, γιατί έχει και καύσωνα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ :

«Είμαι 37 ετών, στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Walter σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο San Fransisco, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτήν την στιγμή, ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά, και εγώ ο ίδιος στήνω μία παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά.

Νίκος Παπανδρέου


http://hesiodes.blogspot.com/2007/09/press-
grblogspotcom-sent-using-google_25.html

Ανώνυμος είπε...

Εγώ άν και θα ήμουνα ο τελευταίος που θα ήθελα επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αυτή την φορά για πρώτη φορά το θέλω. Το θέλω μήπως συνέλθει η Νέα Δημοκρατία με την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της και καταλάβει οτι ο Καραμανλής δέν είναι το ισχυρό της χαρτί αλλά το ισχυρό της καρκίνωμα.
Με τέτοια μυαλά σας αξίζει το ΠΑΣΟΚ.

john anast είπε...

Αλήθεια, πού λέει το σύνταγμα ότι καλό είναι η βουλή να έχει νωπή λαική εντολή για να εκλέξει νέο πρόεδρο; Τι μαλ...είες είναι αυτές;
Το σύνταγμα μιλάει για ανάγκη συνέναισης στο πρόσωπο του προέδρου, από τη στιγμή που ζητάει ενισχυμένη πλειοψηφία. Επομένως όλα τα άλλα είναι απλές σαπονόφουσκες. Το Πασοκ δεν θέλει να ψηφίσει για πρόεδρο, ώστε να πάει σε εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα τις κερδίσει. Ταυτόχρονα δεν θέλει να πει πως ο Παπούλιας δεν είναι καλός για πρόεδρος. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Ή το ένα ή το άλλο. Ότι άλλο και να λεει είναι στάχτη στα μάτια. Φανταστείτε να το έλεγε αυτό η ΝΔ, τί θα γινότανε. ΕΠιτέλους, ας πάψει αυτή η προστασία του ΠΑΣΟΚ από τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά δέν λέει το Σύνταγμα οτι χρειάζεται νωπή εντολή για την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας, αλλά δικαίωμα κάθε βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος είναι να καταψηφίσει τον υποψήφιο πρόεδρο χωρίς να δώσει καμιά αναφορά σχετικά με τον λόγο που το κάνει. Με την ίδια λογική η κα. Παπαρήγα του ΚΚΕ αναφέρει ευθαρσώς οτι καταψηφίζει κάθε φορά οποιονδήποτε πρόεδρο της δημοκρατίας γιατί μισεί το κόμμα της τον θεσμό. Εδώ δέν βλέπω κανέναν να πετάγεται να πεί οτι προσβάλει η κυρία Παπαρήγα τον θεσμό του προέδρου άν και αυτό που λέει είναι αρκετά πιό βαρύ για τον κάθε πρόεδρο σε σχέση με αυτό που είπε ο Γ.Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα σήμερα το πρωί τον πολύ κύριο Κασιμάτη σε συμφωνία με τον κο. Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας να λένε οτι θα ήταν καθόλα νόμιμο για το Σύνταγμα να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την στιγμή της ψηφοφορίας τον Παπούλια αλλά χωρίς να πεί πρίν οτι το κάνει γι'αυτόν τον λόγο. Τί λές ρέ μεγάλε, δηλαδή ήθελες να κοροιδεύει έναν ολόκληρο χρόνο τον κόσμο οτι θα ψηφίσει Παπούλια και την στιγμή της ψηφοφορίας να κάνει τους μισούς Έλληνες να πάθουν εγκεφαλικό?
Τότε ήταν που στις εκλογές θα έπαιρνε το τρίτο το μακρύτερο.

john anast είπε...

@Μεταρυθμιστή
1.Πουθενά δε λέει στο σύνταγμα κάτι τέτοιο, αρα το κύριο επιχείρημα Παπανδρέου είναι αίολο.
2. Τον πρόεδρο τον ψηφίζεις γιατί είναι καλός και τον θες για πρόεδρο ή δεν τον ψηφίζεις γιατί δεν είναι καλός και δεν τον θέλεις. Το να μην τον ψηφίσεις πριν και να τον ψηφίσεις μετά είναι κόλπα που δεν ταιριάζουν σε ένα κόμα που κρίνεται όχι μόνο από τον αρχηγό του αλλά και από την ιστορία και το μέλλον του.
Το να χρησιμοποιείς ένα θεσμό σαν αυτόν για να πετύχεις πρόσκαιρους στόχους ξένους προς τον θεσμό (όπως αυτοί ορίζονται από το σύνταγμα, μόνο η χούντα δεν το καταπάτησε)είναι γελοιοποίηση του εαυτού σου και όχι του θεσμού.
3. Το ΚΚΕ, δεν είναι κόμα εξουσίας, επομένως η βαρύτητα της στάσης του δεν είναι και τόσο μεγάλη, αν και έχει κατακριθεί εντόνως γι' αυτό, άσχετα αν τα ΜΜΕ σας δεν το προβάλλουν). Κατακριτέα πάντως.
4. Τώρα το επιχείρημα GAP οτι ο κόσμος θέλει εκλογές, δεν βγαίνει από πουθενά. Αν ήθελε, θα πήγαινε πολύ πιο μαζικά στις Ευροεκλογές να ψηφίσει. Ο κόσμος ΔΕΝ θέλει εκλογές, το στενό ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές, για ξαναπάρει τις καρέκλες που έχασε (αν τις έχασε). Επομένως όλη αυτή η κίνηση του GAP αποδεικνύει αυτό που λέει πολύ πετυχημένα η ΝΔ, τη βουλιμία του ΠΑΣΟΚ για εξουσία. Μπροστά σ'αυτό μπορεί να πατήσει ακόμη και επι πτωμάτων...

john anast είπε...

Πάντως η στάση Τσάτσου, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άτομα σ'αυτό το χώρο, που προσπαθούν να περισώσουν το κύρος του κόματος (μια και το κύρος του αρχηγού του δεν μπορεί να περισωθεί με τίποτα πια, ιδίως μετά από αυτό)

Ανώνυμος είπε...

@john anast στο θέμα άν θέλει ο λαός ή όχι εκλογές μέχρι προ λίγων μηνών η συντριπτική πλειοψηφία δέν ήθελε. Τώρα έχει αρχίσει να αναστρέφεται η κατάσταση ήδη οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες θέλουν, περίμενε μέχρι τον Μάρτιο να δούμε πού θα φτάσει το ποσοστό που θέλει εκλογές και βλέπουμε έχουμε δρόμο ακόμα.
Κατα τα άλλα το ΠΑΣΟΚ βρήκε μιά ευκαιρία που του παρήχε το Σύνταγμα και την εκμεταλλεύτηκε, όπως θα έκανε και η Νέα Δημοκρατία άν ήταν στην θέση του συμφωνώ δέν είναι οτι το πιό τίμιο. Με την ίδια λογική δέν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Καραμανλής έκανε αιφνίδιες πρόωρες εκλογές εν μέσω τρομακτικών προβλημάτων στην χώρα όπως πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 χωρίς να περιμένει να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους τον Μάρτιο του 2008?

john anast είπε...

@Μεταρυθμιστή
"συμφωνώ δέν είναι οτι το πιό τίμιο"
ΟΚ, μ' αυτό με κάλυψες. Να μη βγαίνει όμως ο Χυτήρης με το υφάκι του και να λέει ότι η ΝΔ παίζει με τους θεσμούς. Ο Καραμανλής δεν το έκανε όταν μπορούσε...
Όσο για τις πυρκαγιές, αν θυμάσαι καλά πρώτα προκυρήχτηκαν οι εκλογές και μετά κάηκε η Πελοπόνησσος...(???)

Ανώνυμος είπε...

@john anast στην τελευταία ερώτηση σου ας μας δώσουν την απάντηση οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι.

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΠΕΙ ΜΕ ΦΥΓΕΙ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΑΡΕΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΕΣΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΑ ΘΕΣ...

john anast είπε...

@μεταρυθμιστή
Κι εγω πυρόπληκτος είμαι, όχι προσωπικά αλλά ο τόπος μου