Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ενοχλήθηκαν σφόδρα οι "δημοκρατικές δυνάμεις" με την απομάκρυνση του Κοραντή. Τους "άρεσε" το μπάχαλο!

Το σύστημα Πασόκ σε εξέγερση! Μα γιατί έδιωξε η κακιά Δεξιά τον καλό κ. Κοραντή; Τι τους έφταιξε το παλικάρι; Με τόση πείρα και τόσες «επιτυχίες» τι τον φέρανε τον Παπαγγελόπουλο; Ενώ ο κ. Κοραντής πρώτα ειδοποιούσε τα μέσα ενημέρωσης και το Πασόκ για ό,τι γινότανε και μετά την Κυβέρνηση. Για να ξέρει η αντιπολίτευση πώς να αντιδράσει και οι παπαγάλοι του Πασόκ πώς να χειριστούν το νέο «σκάνδαλο» της Δεξιάς! Είναι ο κύριος για τον οποίο τα πασοκικά μέσα υπονοούσαν προ μηνών για τα σκάνδαλο των Πακιστανών, τις υποκλοπές, την καταγραφή των συνομιλιών του πρωθυπουργού και διάφορες κατασκευασμένες διαρροές (δεν διευκρινίστηκε ποτέ πού «κατασκευάστηκαν» και για ποιόν ακριβώς σκοπό. Μόνο οι προβοκάτσιες και η χειραγώγηση από συγκεκριμένα συγκροτήματα ήταν ορατή). Κάτι δεν πήγαινε καλά έτσι κι αλλιώς στην ηγεσία της ΕΥΠ, που φαίνεται λειτουργούσε προς όφελος όχι του έθνους αλλά υπέρ συγκεκριμένων κομματικών, οικονομικών και υπερατλαντικών συμφερόντων. Η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων ισχύει σε ολόκληρο το φάσμα της λειτουργίας της πολιτικής χειραγώγησης και της ειδησεογραφικής παραπληροφόρησης. Αυτό, οι μυστικοί πράκτορες το γνωρίζουν καλά και παίζουν συνήθως σε διαφορετικό ταμπλό από εκείνο που φαινομενικά υπηρετούν. Ειδικά οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν την πολιτική διαπλοκή και τον κομματισμό όταν ο Καραμανλής δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα κατά τη θητεία του σε αυτό τον τομέα για να αποφύγει τη σύγκρουση με έναν ευαίσθητο μεν χώρο, άμεσα πασοκοκρατούμενο δε.
Η ΕΥΠ συμμετείχε τα μέγιστα στην αποκάλυψη της «μαφίας των 16» με βαλιτσάκια και κοριούς. Από τις απομαγνητοφωνήσεις όμως προκύπτει ότι κάποιος μέσα από την ΕΥΠ σφύριξε κλέφτικα στην ομάδα και «μοίραζε» πληροφορίες. Ίσως είχε ιδιαίτερους λόγους. Γιατί λοιπόν να μην έφτιαξαν (λόγω συγκοινωνούντων δοχείων) συνομιλίες κατά παραγγελίαν; Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν!
Η ΕΥΠ του Κοραντή είχε μετατραπεί σε κέντρο αποσταθεροποίησης και διαρροών προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και προς τη Μαφία των Βλαστών. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος! Κάποιοι ειδοποίησαν τη συμμορία και ίσως ακόμα και να έστησαν τους περίφημους «αποκαλυπτικούς» διαλόγους που να πλήττουν, παρά να προστατεύουν την κυβέρνηση και διάφορα «αντίπαλα» οικονομικά κέντρα. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ειδικά όταν παίζεις με διπλούς και τριπλούς πράκτορες που θέτουν το κομματικό συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω απ’ όλα(και γιατί όχι και τα «προσωπικά» ή οικονομικά τους συμφέροντα;). Τίποτα δεν μπορεί να εκληφθεί ως δεδομένο όταν ο έλεγχος στην ΕΥΠ έχει χαθεί μέσα σε κομματικούς κυκεώνες και βασικές λειτουργίες μυστικών υπηρεσιών έχουν πάψει να υφίστανται ή προχωρούν με το ζόρι.
Σκεφτείτε όμως και το εξήςΣε ποιά σοβαρή μυστική υπηρεσία του κόσμου, ο πρώην Διοικητής της, δίνει την ημέρα της απομάκρυνσής του ……συνέντευξη σε εφημερίδα;;;; Και δη στα πασοκικά «ΝΕΑ» (όπου βλέπαμε πολλές «μυστικές» διαρροές) με τον τίτλο “Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική“);» τι θέλει να πει τέτοιο ξεκάρφωμα; Σίγουρα δε σημαίνει ότι ο πρώην καρφώνει τους συναδέλφους του «μόδιστρους»! Μάλλον αποδεικνύεται η ανικανότητα των υπηρεσιών μας να θέσουν το εθνικό πάνω από το κομματικό. Και αυτό δεν τιμά ούτε τους πρώην, ούτε τους επόμενους. Άσε που κάνουν μπαμ οι διασυνδέσεις με συγκεκριμένα συγκροτήματα, τοποθετημένα αντικυβερνητικά και μάλιστα σε βαθμό προβοκάτσιας. Άρα κ. Κοραντή καλά σας έκαναν και σας απομάκρυναν. Η διατήρηση στη θέση σας θα ήταν μέγα σκάνδαλο και όχι το αντίθετο. Σκεφτείτε ένα πρώην αρχηγό της CIA να δίνει συνέντευξη και να καταγγέλλει τόσο αφελώς «την τέχνη της μοδίστρας»!
Πως είναι δυνατόν να διαπομπεύονται άτομα επειδή αναφέρονται σε συνομιλίες και αυτά τα άτομα να τυγχάνει να βρίσκονται στην κυβέρνηση; Και αυτές οι συνομιλίες να είναι αποτέλεσμα παρακολουθήσεων; Αυτό μπορείτε να το εξηγήσετε; Είναι δυνατόν να μην είχατε συνειδητοποιήσει το κομματικό μπάχαλο και το πασοκικό φαγοπότι στην ΕΥΠ; Τελικά μπάχαλο και κομματισμός πάνε μαζί ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Είναι ολοφάνερο ότι οι παλιοσειρές του Πασόκ έκαναν και κάνουν καψόνια στους απειροελάχιστους γαλάζιους νεοσύλλεκτους που προσπάθησε να χώσει στην ΕΥΠ η κυβέρνηση. Παιχνίδι γίνεται προς όφελος του Πασόκ αλλά εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Και σε αυτό τον τομέα ο κ. Κοραντής τελικά δεν κατάφερε να επιβάλλει στοιχειώδεις κανόνες πειθαρχίας και να καταλογίσει ευθύνες στους διάφορους «καπετάνιους» της υπηρεσίας. Τελικά μάλλον τον εγκατέλειψαν μόνο του στο γραφείο του να νομίζει ότι είναι αρχηγός «κάπου»! Άλλοι έκαναν κουμάντο επί της θητείας του κι αυτό εξηγεί και την πρωτοφανή απουσία κυβερνητικού ελέγχου στην ΕΥΠ αυτά τα χρόνια, αλλά και την ιερή αγανάκτηση όσων κατευθύνουν τώρα το κύμα συμπαράστασης υπέρ του κ. Κοραντή. Θέλουν μια ΕΥΠ «αυτόνομη» και μόνο στην υπηρεσία τους, κατάσταση που επιχειρεί τώρα να αλλάξει η κυβέρνηση, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια.
Διαβάστε στο Antinews: «Ο κ. Κοραντής και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα είναι λογικό να φωνάζει το παράκρατος, αφού ο φυγόστρατος Κοραντης είχε εξυπηρετήσει πολύ καλά τις μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών στο σχέδιο των δεκεμβριανων για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, μάλιστα είχε δημιουργήσει μια χαώδη κατάσταση στο εσωτερικό της υπηρεσίας με τους πράκτορες της μοσάντ και της σία να αλωνίζουν, να μην μας ξεφεύγει και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελλήνων πρακτόρων την ευπ ανήκουν στο πασοκ, όπως και ο δολοφόνος του αλέξη γρηγορόπουλου αστυνόμος μπουμπουκι κορκονέας.

Ανώνυμος είπε...

Φωνάζουν οι “δημοκρατικές δυνάμεις” γιατί πρέπει να δουλέψουν και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Επί Κοραντή έβγαζαν τζάμπα το ψωμί τους.

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τη στάση Παπαγγελόπουλου απέναντι στον Κόκκαλη, καταλαβαίνω την οργή των “δημοκρατικών δυνάμεων” του τόπου (και δει του ΠΑΣΟΚ)…

Ανώνυμος είπε...

Εάς δούμε πέρα από τη τρέχουσα επικαιρότητα.
Τα στοιχεία που έχουν έρθει έως τώρα στο φως και κυρίως αυτά που έχουν στα χέρια τους τα άρμοδια όργανα της Πολιτείας και φυσικά και η κυβέρνηση, υποδεικνύουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της συμμορίας Βλαστού -και λοιπών συμμοριών που είναι έξω αυτή τη στιγμή- της τρομοκρατίας ιδιαίτερα τύπου Σέχτας και λαθρεμπόρων όπλων που καλύπτονται από παρακρατικά κυκλώματα που με τη σειρά τους συνδέονται με συγκεκριμένα επιχιερηματικά συμφέροντα.
Σε ένα επίπεδο βαθύτερο, τα επιχιερηματικά αυτά σμυφέροντα, εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων μυστικών υπηρεσιών αλλά και διεθνών ” μαφιόζων”.
Μέσα σε όλα αυτή την εξαιρετικά περίπλοκη τόσο από επιχιερησιακής όσο και από νομικής πλευράς, χρειάζεσαι ως κράτος να επιδείξεις πυγμή και αποφασιστικότητα προς τη κατεύθυνση που έχεις εντοπίσει ότι προέρχεται η επίθεση.
Εξ’ου και η τοποθέτηση Παπαγγελόπουλου. Επιπλέον ο απερχόμενος Διοικητής φάινεται ότι έπεσε θύμα κολακείας πολλών παραγόντων, δίχως να αντιληφθεί μια από τις βασικές αρχές του βρώμικου κόσμου της κατασκοπίας “Φοβού του Δναούς και δώρα φέροντες”.
Γνωστό και διαχρονικό ρητό, που κατά τα φαινόμενα είχε μετατρέψει την ΕΥΠ σε “ασσύμετρο όπλο” εναντίον της κυβένρησης και του κράτους (Διαχωρίζω εμφανώς αυτές τις δύο έννοιες).
Συνεπώς ο Κοραντής έφαγε το κεφάλι του και ορθώς από ότι φάινεται, γιατί αμέσως μετά την απολυσή του, έσπευσε να κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει αποδειχθεί ότι έιχε ωφεληθεί άμεσα απο “διαρροές” του περιβαλλοντός του στο παρελθόν.
Οπότε δικαιώνεται και ο Παυλόπουλος για την αποφασή του, η οποία κατά τις δικές μου πληροφορίες είχε παρθεί εδω και αρκετούς μήνες, αλλά περίμεναν πρώτα να τελειώσει η υπόθεση με τον Παναγόπουλο.
ΕΝ κατακλείδι, εάς δούμε τη κατάσταση ως έχει και εάς αναγνωρίσουμε ότι στη χώρα δρά μια μαφία που καταληστεύει, δολοφονεί και κατασκοπεύει το Ελληνικό κράτος εδω και 20 χρόνια.
Στους φίλους ΠΑΣΟκους να υπενθυμίσω ότι η ΚΟ-ΜΠΟ-ΣΤΑ είναι εν πολλοίς υπέυθυνη για τις επιθέσεις στην οικογένεια Παπανδρέου από το ‘88 μέχρι και το 2007 και ουσιαστικά αποτέλεσαν και τη βασική αιτία εισδοχής στο ΠΑΣΟΚ των πλέον σάπιων στοιχείων της Ελληνικής κοινωνίας.
Δίνεται λοιπόν ιστορική ευκαιρία, να πεταχθεί η ΚΟΜΠΟΣΤΑ στα σκουπίδια και να απάλλαξουμε τη χώρα από αυτή τη μιζέρια. Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας μαζί μπορούν να τα καταφέρουν και μετέπειτα να παίξουν ίσοις όροις το πολιτικό παιχνίδι.
Αυτά το ολίγα.

Ανώνυμος είπε...

Ορθή, ορθότατη, η απομάκρυνση Κοραντή !
Σε ποιά σοβαρή μυστική υπηρεσία του κόσμου, ο Διοικητής της (αναλογιστείται, τι εστί για τις ΗΠΑ ο αρχηγός της CIA), δίνει την ημέρα της απομάκρυνσής του, ……συνέντευξη σε εφημερίδα;;;;
(στα ΝΕΑ με τον τίτλο “Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική”);
Και μάλιστα σε εφημερίδα δημοσιογραφικού συγκροτήματος, στο οποίο “ψιθυριζόταν” ότι έκανε επιλεκτικά διαρροές.
Η θέση του διοικητή της Ε.Υ.Π. δεν είναι θέση κυλικειάρχη σε σχολείο, να τη δίνουν σε όποιον κερδίσει το διαγωνισμό και όταν του την παίρνουν να μυξοκλαίγεται. Η εκάστοτε υπεύθυνη κυβέρνηση, που εκλέγει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Όποιον θέλει βάζει, όποιον θέλει βγάζει. Είναι ποτέ δυνατόν να ανακοινώνονται δημόσια οι λόγοι απομάκρυνσης του διοικητή των μυστικών υπηρεσιών; Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν αυτή ή παιδική χαρά;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που γίνεται με τα Μέσα είναι εξωφρενικό. Διαδίκτυο και κοινωνία βράζουν και αυτοί ασχολούνται με το πως θα τα φορτώσουν όλα στον Βλαστό. Ήδη το όνομα Τρομπούκης εξαφανίστηκε, ο Καλογρίτσας εξαϋλώθηκε, η περιβόητη απομαγνητοφώνηση με τον Μπόμπολα διακτινίστηκε.
Για τον κύριο Γενικό, ούτε λόγος.
Είναι δεδομένο ότι όλοι οι καλοταϊσμένοι του συστήματος αλλά και οι τρομοκρατημένοι θα προσπαθήσουν να κουκουλώσουν την υπόθεση υπό τις φτερούγες ενός διανοητικά διαταραγμένου (όπως άφησε να εννοηθεί ο δικηγόρος του) δολοφόνου και κάποιων άλλων απίστευτων τύπων όπως “Πετράκης” κλπ. Εδώ θα κριθούν όλοι. Κράτος, κοινωνία, κόμματα και πολίτες. ‘Ιδια πατέντα δηλαδή με τη 17Ν, όπου την ευθύνη πήραν ένας wannabe hero κουφοντίνας και με το ζόρι ο συγγραφέας Γιωτόπουλος. Ίδια πρόσωπα σε διαφορετικό έργο. Ε κύριε Ραγκούση;

Ανώνυμος είπε...

Σε γενικές γραμμές η απόφαση της αντικατάστασης
του “χαλαρού” κ. Κοραντή
απο τον σκληρότερο πρώην εισαγγελέα εφετών
στην κορυφή της ΕΥΠ κρίνεται απολύτως σωστή.
Όσοι τσίμπησαν με τους εμφανιζόμενους λόγους
περι “κοπτοραπτικής” που αφορούν την “παραίτηση”
του πρώην αρχηγού της Υπηρεσίας καλό θα ήταν
να γνωρίζουν πως τέτοιου είδους τεχνάσματα
[στάχτη στα μάτια] πάντοτε χρησιμοποιούνται
στον κόσμο της πληροφορίας.
Η κυριότερη αποστολή της υπηρεσίας παραμένει
[για όσους το ξεχνούν ηθελημένα η μή]
η συλλογή -και επεξεργασία- των πληροφοριών.
Η ΕΥΠ βέβαια κάνει και άλλα πράγματα,
αλλά όχι επισήμως…
[Υπάρχουν ειδικοί "τομείς" για όλες τις δουλειές...]
Για τους αδαείς στα “κατασκοπικά”
να προσθέσω δυό λέξεις για τή καλύτερη κατανόηση
του πραγματικού κόσμου.
Βλέποντας την ΕΥΠ [ως μια απλή Υπηρεσία],
κοιτάτε απλώς την κορυφή του παγόβουνου…
Κλείνοντας, σημειώνω πως ο απερχόμενος
διοικητής της ΕΥΠ ολοκλήρωσε ευδοκίμως
την αποστολή που του ανετέθει,
και άν κάποιοι από εμάς θα θέλαμε
να ενεργούσε κάπως διαφορετικά,
καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως
για ουσιαστικές αλλαγές πλεύσης και προτεραιοτήτων
απαιτείται πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
Τα πλαίσια κινήσεως λοιπόν
-του εκάστοτε διοικητή-
είναι σαφώς καθορισμένα.