Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καραμανλής:«Κρίνεται η πορεία της χώρας». Πάμε πίσω στα σοσιαλιστικά πειράματα που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στον τόπο ή μπροστά με υπευθυνότητα;

Από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, στο Πεδίον του Άρεως:
Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καραμανλής είπε ότι : «στο διάστημα που ακολουθεί κρίνεται η πορεία της χώρας μας, κάποιοι παίζουν με τους θεσμούς, παίζουν με την οικονομία, παίζουν με την πορεία του τόπου. Η πολιτική είχε και έχει δύο δρόμους μπροστά της ο πρώτος, ο δρόμος της υπευθυνότητας, οδηγεί στο συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, που δίνουν πραγματικές λύσεις. Σημαίνει σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα. Ο δεύτερος, ο δρόμος της ανευθυνότητας, καταλήγει στις μικροκομματικές ιδιοτέλειες. Βάζει το κόμμα πάνω από όλα. Προσφέρει ευχάριστες, αλλά απραγματοποίητες υποσχέσεις. Γι’ αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Καταλήγει σε αδιέξοδο. Ταυτίζεται με το λαϊκισμό, την ατολμία, την απουσία σχεδίου διαχείρισης της κρίσης».

Ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την πενταετία που πέρασε υπογραμμίζοντας: «Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Τολμήσαμε δύσκολες αποφάσεις. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στους οπαδούς του λέγοντας «Πίστεψα και πιστεύω, σε μια Ελλάδα σύμμαχο με όλους τους πολίτες της. Γι’ αυτήν την Ελλάδα είμαστε μαζί. Είμαστε ένα. Στηρίξτε τη με την ψήφο σας. Δύναμή μου είστε εσείς. Ξέρω τις δυσκολίες. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Ξέρω τα προβλήματα στο δρόμο για το μέλλον. Μαζί θα τον κερδίσουμε. Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όλοι και όλες μαζί. Για την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: